Rosslare
Pembroke
Veerboten naar Wales
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Rosslare - Pembroke is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Rosslare - Pembroke

Nieuwste aanbiedingen voor Rosslare - Pembroke

Rosslare naar Pembroke Veerboot

De Rosslare Pembroke veerdienst verbindt Ierland met Wales. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Irish Ferries. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 1 minuut.

Rosslare Pembroke vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rosslare naar Pembroke Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Wales pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford. Tussen de haven van Wexford en de Noordzee ligt een zandbank. Deze strekte zich tot de jaren twintig van de vorige eeuw uit naar het noorden, bijna tot aan Raven Point. In de winter van 1924-1925 werd de zandbank getroffen door een storm. Aan het einde van de zandbank lag Rosslare Fort dat nu compleet verlaten is. Wat er na de storm overbleef, is een klein eilandje dat alleen zichtbaar is bij laagtij.

Rosslare is het zonnigste dorp van Ierland. Het is al ruim 100 jaar lang een populaire toeristische bestemming. Het strand van Rosslare heeft een blauwe vlag en is geschikt voor het hele gezin.

De moderne haven van Rosslare beschikt over uitstekende voorzieningen zoals een restaurant, bar, speelruimte voor kinderen en wachtruimte. Vanuit Rosslare vertrekken veerboten naar
Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.


Pembroke Gids

De Welshe stadje Pembroke ligt in Pembrokeshire, in het westen van het land. De stad ligt aan de Zuid-Pembrokeshire schiereiland, aan de monding van de rivier de Cleddau. De stad, ongeveer 13 km ten zuiden van de stad Haverfordwest en 120 km van Cardiff, is gelegen op de bodem van een vallei aan alle kanten omringd door bos en landbouwgrond. Een van de belangrijkste attracties in de stad is Pembroke Castle, die de geboorteplaats van koning Hendrik VII van Engeland, en later de thuisbasis van de Ridders van Sint Jan in het Verenigd Koninkrijk was.

Pembrokeshire grenst Carmarthenshire in het oosten en Ceredigion naar het noordoosten. De provincie is de thuisbasis van Pembrokeshire Coast National Park, de enige kust nationale park van zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en een van de drie nationale parken in Wales, de andere zijn Snowdonia en Brecon Beacons nationale parken. In de loop der jaren stranden Pembrokeshire's zijn bekroond met vele Internationale Blauwe Vlag Awards, Green Coast Awards en Seaside Awards. In 2011, 39 stranden werden aanbevolen door de Marine Conservation Society.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Rosslare in Ierland, met een reistijd van ongeveer 3 uur en 45 minuten.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking