Rosslare naar Fishguard Veerboot

De Rosslare Fishguard veerdienst verbindt Ierland met Wales. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 15 minuten.

Rosslare Fishguard vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rosslare naar Fishguard Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Wales pagina.

Rosslare - Fishguard Veerbootmaatschappij

  • Stena Line
    • 14 Afvaarten / Week 3 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rosslare Fishguard tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rosslare Fishguard boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rosslare Gids

Het Ierse dorpje Rosslare of Rosslare Strand, is een badplaats en haven in County Wexford, Ierland. De haven van Wexford wordt van de Noordzee gescheiden door een lange sandspit die ten noorden van Rosslare uitstrekt, en die tot de jaren 1920 voor veel meer mijl ten noorden strekte. Op een gegeven moment bereikte het spit bijna de Raven Point en heeft Wexford Harbour en zeer smalle mond gegeven. Echter, een storm geschonden het spit in de winter van 1924-1925 en werd daarna geleidelijk weggespoeld. Gelegen aan het einde van het spit was Rosslare Fort die nu verlaten is. Het enige dat overblijft is een klein eiland zichtbaar bij laag tij.

Het dorp wordt verondersteld de zonnigste dorp van Ierland en is een populaire toeristische trekpleister voor ten minste de laatste 100 jaar. De strand is bekroond met een Blauwe Vlag en trekt daarom vele zwemmers en families.

De moderne haven heeft goede voorzieningen voor passagiers en biedt veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: ongeveer 3 uur 30 minuten), en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk. Faciliteiten in de haven zijn onder andere een restaurant, bar, speelplaats voor de kinderen en een wachtruimte.

Fishguard Gids

Fishguard is een klein stadje met uitzicht over Fishguard Bay en is de belangrijkste winkelstraat en commerciële stad in het noorden van Pembrokeshire, Wales. Zijn populariteit als vakantiebestemming is toegenomen door de jaren heen als de ligging is perfect geplaatst om het Pembrokeshire Coast National Park, de Coast Path, de beboste Gwaun Vallei en de vele dorpen en gehuchten langs de kust en het binnenland naar de Preseli Hills te verkennen. Benedenstad Fishguard was een lokaal belangrijke handelshaven importeren kalksteen en kolen en exporteren leisteen, wollen goederen en voedsel, en het vangen van sardines en haring.

De haven is eigenlijk gelegen in Goodwick, ongeveer 1,5 km van Fishguard. Vanuit de haven zijn er veerdiensten naar Rosslare in Ierland met ongeveer 4 afvaarten per dag. De ferry terminal heeft een café waar u snacks en warme of koude drunken kunt kopen, een bar en een aantal automaten.