Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3311 routes vanuit 673 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa. Het land vormt het westelijk deel van het Iberisch schiereiland. Portugal grenst in het noorden en oosten aan Spanje, en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Naast het vasteland bestaat Portugal ook uit het eiland Madeira en de archipel de Azoren. De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Wat is er te doen in Portugal?

Portugal is een veelzijdig land met een prettig klimaat. In de zuidelijke streek de Algarve bevinden zich bruisende badplaatsen, goudgelen zandstranden, indrukwekkende kliffen en verscholen baaien. Het strand Praia do Amado is zeer geliefd onder windsurfers. In het midden van Algarve ligt het Praia da Marinha, omringd door indrukwekkende rotsen van kalksteen. De hoofdstad Lissabon is rijk aan historie en cultuurliefhebbers kunnen hier talrijke bezienswaardigheden bezoeken zoals de Castelo de São Jorge (Kasteel Sint-Joris), Mosteiro dos Jerónimos (Hiëronymusklooster) en het Parque das Nacoes (Park der Naties). Andere prachtige steden zijn onder andere Faro, Braga en Porto. Het hele land ademt een maritieme sfeer. Portugal is ook een ideale bestemming als u van culinaire hoogstandjes houdt. Voorbeelden van overheerlijke gerechten zijn Pastéis de Nata (roompasteitjes), Torradas (geroosterd brood met boter) en Salame de chocolate (arretjescake).

Vervoer

Portugal is uitstekend te verkennen per auto. Daarnaast beschikt het land over een uitstekend en modern openbaar vervoerssysteem van treinen, bussen en veerboten. In de grote steden rijden bovendien metro's en trams.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Er zijn tal van veerbootmaatschappijen actief in Portugal. Het is te adviseren om uw overtocht per veerboot zo vroeg mogelijk te boeken om te profiteren van de laagste prijzen. De beste tijd om Portugal te bezoeken is waarschijnlijk de lente als de bloemen in het hele land tot bloei komen en u kunt genieten van schitterend bloesems. Ook het vroege najaar is een goede keuze: de temperaturen zijn dan zeer aangenaam en op de meeste toeristische bestemmingen is het minder druk dan tijdens het hoogseizoen.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

  • Porto Santo Line
    • Prijsaanvraag
  • Atlanticoline
    • Prijsaanvraag

Routes en havens in Portugal