Piombino naar Portoferraio Veerboot

De Piombino Portoferraio veerdienst verbindt Italië met Elba en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Corsica Sardinia Ferries varen tot maximaal 5 keer per dag, Moby Lines 12 keer per dag, Toremar 21 keer per dag & de veerdienst van Blu Navy vaart tot maximaal 5 keer per dag.

Er is een totaal van 43 overtochten per dag op de Piombino Portoferraio route tussen Italië en Elba en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Piombino naar Portoferraio Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Elba pagina.

Piombino - Portoferraio Veerbootmaatschappij

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 5 Afvaarten / Dag 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Moby Lines
  • 12 Afvaarten / Dag 1 uur
  • Prijsaanvraag
 • Toremar
  • 21 Afvaarten / Dag 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Blu Navy
  • 5 Afvaarten / Dag 1 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Piombino Portoferraio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piombino Portoferraio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piombino Portoferraio Veerboot klantenrecensies

 • "Lekker snel naar de overkant"

  Je gaat met Corsica ferries in 35 minuten van Piombino naar Portoferraio. Pas wanneer je de andere ferries inhaald valt het op hoeveel sneller je gaat. De ferry zelf is een rank schip met 3 dekken vvor de auto's en 2 dekken voor de passagiers. Het is de bedoeling dat alleen de bestuurder in de auto de ferry opgaat en de rest te voet de boot op gaat. Dit is met parkeren ook wel het handigst anders loopt iedereen in de weg. Bij aankomst stappen de meeste mensen wel allemaal in de auto. Boven de parkeerdekken is het 1ste passagiersdek (binnen) met allemaal ruimen stoelen in bioscoop opstelling en in het midden zit een restauratiepunt waar je eten en drinken kunt krijgen zonder dat je een poot wordt uitgedraaid. Het bovenstedek is gedeeltelijk als panoramadek in gedeeld met een zitgedeelte en bar binnen met ronde banken om ronde tafels aan de zijkant bij de ramen. Naar achteren lopend kun je naar buiten en genieten van de buitenlucht.

  'Bart' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Corsica Sardinia Ferries

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht naar en van Elba"

  Prima start en slot van vakantie op Elba!

  'Anonieme' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "reis naar elba"

  Een perfect georganiseerde reis.

  'John' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Moby Lines aan boord de Moby Ale

  Lees meer Lees minder
 • "prima, vaart, mooi schip, boek gewoon in de haven, das goedkoper"

  prima, vaart, mooi schip, boek gewoon in de haven, das goedkoper

  'Marcel' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Corsica Sardinia Ferries

  Lees meer Lees minder

Piombino Gids

Piombino is een stad gelegen aan de provincie Livorno in Toscane, Italië. De stad ligt op de grens tussen de Ligurische Zee en de Tyrrheense Zee, aan de voorkant van het eiland Elba, en aan de noordelijke kant van de Maremma. Het oude centrum van de stad dateert uit de tijd toen Piombino een Etruskische haven was. De stad was ook een belangrijke haven in de Middeleeuwen van de Republiek van Pisa. In augustus hebben bezoekers de kans om naar de "Agosto con Gusto" beurs te gaan, een belangrijke eten en wijn beurs die de culturele en culinaire tradities van Piombino viert. Het Museum van de Citadel en de stad zijn de perfecte plekken om meer over prehistorische te vinden, en de Etruskische en Romeinse verleden van de stad te ontdekken. Langs de kustlijn zijn een aantal fiets- en wandelpaden die door het mediterrane struikgewas gaan, richting de moderne toeristische haven van Salivoli en langs een aantal familie gerund kelders open voor bezoek en proeverijen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba Island ligt slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.

Portoferraio Gids

Portoferraio ligt op het Italiaanse eiland Elba aan de noord-oost kust, op een kaap die de kloof in het noorden sluit. Portoferraio is een van de oudste steden van het eiland en kan zijn oorsprong terug traceren naar de Liguriërs, de Etrusken en de Grieken, voordat hij een Romeinse kolonie werd genaamd Fabricia. De lay-out van de stad is te wijten aan Cosimo I dei Medici, die na het veranderen van de naam om Cosmopoli in 1548 begon ook de grote verdedigingswerken. De stad staat bekend om het verstrekken van onderdak aan de verbannen Napoleon Bonaparte in 1814. Andere plaatsen van historisch en cultureel belang zijn de romaanse kerk van Santo Stefano alle Trane, de high-gemalen Etruskische Fort van Castiglione, Villa dei Mulini en Villa San Martino, de International Art Center van Italo Bolano, de Pinacoteca Foresiana en de Botanische Tuin in Ottone.

Een paar kilometer vanaf Portoferraio, richting Bagnaia, ligt het gehucht Le Grotte, waar bezoekers de overblijfselen van een Romeinse villa van de keizerlijke periode kunnen zien. Deze werden gedekt door planten en struiken tot 1960 vanwaar de grote complex met muren in opussenreticulatum is ontstaan, met grote terrassen met uitzicht op de zee en een zwembad met verwarming en een watercirculatiesysteem.