Piombino
Portoferraio
Veerboten naar Elba
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Piombino - Portoferraio is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Piombino - Portoferraio

Nieuwste aanbiedingen voor Piombino - Portoferraio

Veerboot Piombino - Portoferraio

De veerdienst Piombino-Portoferraio verbindt Italië met Elba en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Moby Lines vaart tot 12 keer per dag, Corsica Ferries 3 keer per dag, Toremar 21 keer per dag en de veerdienst van Blu Navy vaart maximaal 8 keer per dag.

Er zijn in totaal 43 overtochten per dag op de route Piombino-Portoferraio tussen Italië en Elba en omdat er 4 veermaatschappijen actief zijn, is het raadzaam om alle opties te vergelijken zodat u het beste tarief krijgt voor het moment waarop u wilt reizen.

Alternatieven voor Piombino - Portoferraio

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Italië naar Elba.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Piombino Portoferraio Veerboot klantenrecensies

 • "Heel tevreden"

  Als voetpassagier de boot genomen. Geen enkel probleem gehad om een boot vroeger te nemen gezien we meer dan optijd aan de terminal waren. Alles ging heel vlot

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Voor herhaling"

  Alles zeer goed en vlot verlopen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Punctuele overvaart naar Elba"

  Punctueel, vriendelijke afhandeling, comfortabel.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht"

  Snel en efficiënt over van Piombino naar Portoferraio met Corsica Sardinië Ferries. Heel goed!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Gids voor Piombino

Piombino is een Italiaanse havenstad in de provincie Livorno in Toscane. De stad is gelegen op de grens tussen de Tyrreense Zee en de Ligurische Zee. Piombino ligt als het ware recht tegenover het eiland Elba, aan de noordkant van de regio Maremma. Piombino was oorspronkelijk een Etruscische haven en vormde in de Middeleeuwen een belangrijke haven binnen de republiek Pisa. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Piombino is augustus, wanneer het Agosto con Gusto plaatsvindt. Dit geweldige festival is een ode aan de culinaire tradities van de stad en u heeft de kans om geweldige gerechten en wijnen uit te proberen. Bezoekjes aan het Castello di Populonia en het Citadel mogen eveneens niet ontbreken. In Piombino zijn nog veel sporen te vinden van het Etruskische en Romeinse verleden. Actievelingen kunnen wandel- en fietstochten maken langs de kustlijn in de richting van de moderne haven van Salivoli. Vanuit de haven van Piombino varen veerboten rechtstreeks naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba ligt op slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.


Gids voor Portoferraio

Portoferraio ligt aan de noordoostkust van het Italiaanse eiland Elba. Portoferraio is een van de oudste steden op het eiland met wortels die teruggaan naar de Liguriërs, Etrusken en de oude Grieken. Uiteindelijk werd Portoferraio een Romeinse kolonie genaamd Fabricia. De stad stond ook onder het bewind van Cosimo I dei Medici, die de stad opnieuw vormgaf en de naam veranderde naar Cosmopoli. Populaire toeristische attracties in Portoferraio zijn onder andere de Romeinse kerk Santo Stefano alle Trane, Villa dei Mulini en Villa San Martino, het Etruskische fort Castiglione, het Pinacoteca Foresiana, het internationale kunstcentrum Italo Bolano en de botanische tuin van Ottone.

Op een paar kilometer afstand van Portoferraio, in de richting van Bagnaia, ligt de inham van Le Grotte, waar bezoekers de overblijfselen kunnen bewonderen van een villa uit de Romeinse tijd. Dit grote complex bevat onder andere grote terrassen die uitkijken over zee en een zwembad met verwarming en watercirculatiesysteem. Zo krijgt u een geweldige inkijkje in het leven van de Romeinen.

Vanuit de haven van Portoferraio vertrekken dagelijks veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking