Piombino naar Portoferraio Veerboot

De Piombino Portoferraio veerdienst verbindt Italië met Elba en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Corsica Sardinia Ferries varen tot maximaal 5 keer per dag, Moby Lines 12 keer per dag, Toremar 21 keer per dag & de veerdienst van Blu Navy vaart tot maximaal 5 keer per dag.

Er is een totaal van 43 overtochten per dag op de Piombino Portoferraio route tussen Italië en Elba en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Piombino - Portoferraio Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Piombino Portoferraio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piombino Portoferraio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piombino Portoferraio Veerboot klantenrecensies

 • "Lekker snel naar de overkant"

  Je gaat met Corsica ferries in 35 minuten van Piombino naar Portoferraio. Pas wanneer je de andere ferries inhaald valt het op hoeveel sneller je gaat. De ferry zelf is een rank schip met 3 dekken vvor de auto's en 2 dekken voor de passagiers. Het is de bedoeling dat alleen de bestuurder in de auto de ferry opgaat en de rest te voet de boot op gaat. Dit is met parkeren ook wel het handigst anders loopt iedereen in de weg. Bij aankomst stappen de meeste mensen wel allemaal in de auto. Boven de parkeerdekken is het 1ste passagiersdek (binnen) met allemaal ruimen stoelen in bioscoop opstelling en in het midden zit een restauratiepunt waar je eten en drinken kunt krijgen zonder dat je een poot wordt uitgedraaid. Het bovenstedek is gedeeltelijk als panoramadek in gedeeld met een zitgedeelte en bar binnen met ronde banken om ronde tafels aan de zijkant bij de ramen. Naar achteren lopend kun je naar buiten en genieten van de buitenlucht.

  'Bart' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Corsica Sardinia Ferries

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht naar en van Elba"

  Prima start en slot van vakantie op Elba!

  'Anonieme' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "reis naar elba"

  Een perfect georganiseerde reis.

  'John' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Moby Lines aan boord de Moby Ale

  Lees meer Lees minder
 • "prima, vaart, mooi schip, boek gewoon in de haven, das goedkoper"

  prima, vaart, mooi schip, boek gewoon in de haven, das goedkoper

  'Marcel' reisde mee op de route Piombino Portoferraio met Corsica Sardinia Ferries

  Lees meer Lees minder

Piombino Gids

Piombino is een Italiaanse havenstad in de provincie Livorno in Toscane. De stad is gelegen op de grens tussen de Tyrreense Zee en de Ligurische Zee. Piombino ligt als het ware recht tegenover het eiland Elba, aan de noordkant van de regio Maremma. Piombino was oorspronkelijk een Etruscische haven en vormde in de Middeleeuwen een belangrijke haven binnen de republiek Pisa. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Piombino is augustus, wanneer het Agosto con Gusto plaatsvindt. Dit geweldige festival is een ode aan de culinaire tradities van de stad en u heeft de kans om geweldige gerechten en wijnen uit te proberen. Bezoekjes aan het Castello di Populonia en het Citadel mogen eveneens niet ontbreken. In Piombino zijn nog veel sporen te vinden van het Etruskische en Romeinse verleden. Actievelingen kunnen wandel- en fietstochten maken langs de kustlijn in de richting van de moderne haven van Salivoli. Vanuit de haven van Piombino varen veerboten rechtstreeks naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba ligt op slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.

Portoferraio Gids

Portoferraio ligt aan de noordoostkust van het Italiaanse eiland Elba. Portoferraio is een van de oudste steden op het eiland met wortels die teruggaan naar de Liguriërs, Etrusken en de oude Grieken. Uiteindelijk werd Portoferraio een Romeinse kolonie genaamd Fabricia. De stad stond ook onder het bewind van Cosimo I dei Medici, die de stad opnieuw vormgaf en de naam veranderde naar Cosmopoli. Populaire toeristische attracties in Portoferraio zijn onder andere de Romeinse kerk Santo Stefano alle Trane, Villa dei Mulini en Villa San Martino, het Etruskische fort Castiglione, het Pinacoteca Foresiana, het internationale kunstcentrum Italo Bolano en de botanische tuin van Ottone.

Op een paar kilometer afstand van Portoferraio, in de richting van Bagnaia, ligt de inham van Le Grotte, waar bezoekers de overblijfselen kunnen bewonderen van een villa uit de Romeinse tijd. Dit grote complex bevat onder andere grote terrassen die uitkijken over zee en een zwembad met verwarming en watercirculatiesysteem. Zo krijgt u een geweldige inkijkje in het leven van de Romeinen.

Vanuit de haven van Portoferraio vertrekken dagelijks veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.