Heraklion
Santorini (Thira)
Veerboten naar Cycladen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Heraklion - Santorini (Thira)

Veerboot van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira)

Er zijn gewoonlijk 2 dagelijkse en 14 wekelijkse afvaarten tussen Kreta (Heraklion) en Santorini (Thira). 5 maatschappijen varen op deze route Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets en dit het hele jaar door. Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) veerboten kosten tussen €30 en €416, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) veerboten.

Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) Veerdienst Tijden

De vroegste Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) afvaarten vertrekken meestal rond 02:00 vanuit Kreta (Heraklion). De laatste ferry vertrekt meestal om 23:30.

Hoe lang is de veerboot van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira)?

Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 2u 0m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 1u 50m. Vaartijden kunnen variëren, duur verschilt vaak tussen veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) Vaarschema's

Er zijn gemiddeld 2 dagelijkse afvaarten en tot 14 wekelijkse veerdiensten van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira). Deze afvaarten worden verzorgd door Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Houd er rekening mee dat de dienstregelingen tijdens het hoogseizoen vaak langer worden.

Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) Veerboot Prijzen

Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) veerboot prijzen variëren tussen €30* en €416*. De gemiddelde prijs is €207*. De goedkoopste Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) veerboot prijzen beginnen vanaf €14*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €192*. De gemiddelde prijs voor een auto is €390*.

Prijzen variëren afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira)?

De afstand tussen Kreta (Heraklion) en Santorini (Thira) is ongeveer 68,0 mijl (109,5 km) of 59,1 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Kreta (Heraklion) Santorini (Thira) veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets laten auto's toe aan boord van veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Santorini (Thira). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Santorini (Thira).

Kan ik te voet reizen van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, SeaJets tussen Kreta (Heraklion) en Santorini (Thira).

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira)?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Kreta (Heraklion) naar Santorini (Thira) met Anek Lines, SeaJets. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Alternatieven voor Heraklion - Santorini (Thira)

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Cycladen.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Crete (Heraklion) - Santorini (Thira) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 5
Bedieningspersoneel Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Gemiddelde prijs 263 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 2
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 14
Gemiddelde vaartijd 2h 0m
Snelste Zeiltijd 1h 50m
Eerste veerboot 02:00
Laatste veerboot 23:30
Afstand 59 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-07-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Heraklion naar Thira?

De reistijd per veerboot van Heraklion naar Thira is ongeveer 3h 16m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Heraklion naar Thira?

De prijs van de ferry overtocht van Heraklion naar Thira kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Heraklion naar Thira is 228 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Heraklion naar Thira?

Er zijn 4 populaire veerbootmaatschappijen voor Heraklion naar Thira. Dit zijn
 • Blue Star Ferries
 • Anek Lines
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Heraklion naar Thira?

Boek overtochten van Heraklion naar Thira via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Heraklion naar Thira?

Ja, je kunt als voetpassagier van Heraklion naar Thira reizen met
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Heraklion naar Thira?

Ja, je kunt met een voertuig van Heraklion naar Thira reizen met
 • Blue Star Ferries
 • SeaJets
 • Cyclades Fast Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Heraklion naar Thira?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
 • SeaJets

Wat is de afstand tussen Heraklion en Thira?

De afstand van Heraklion naar Thira is ongeveer 59 zeemijlen.

Heraklion Santorini (Thira) Veerboot klantenrecensies

 • "Top !!"

  Alsof we met Doeksen rederij naar een van de Waddeneilanden gingen. Maar dan 2 keer meer service en een grotere glimlach van het personeel.

  'Superjet' travelled on Superjet

  Lees meer Lees minder

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Santorini (Thira) Gids

Het Griekse eiland Santorini is een van de Cycladen eilandengroep, gelegen in het zuiden van de Egeïsche Zee. Santorini heeft een beroemde vulkanische verleden, die zeer veel heeft gevormd op het eiland dat kan worden gezien vandaag, het creëren van een surrealistisch en vrij uniek landschap in plaatsen. De met water gevulde 'caldera' krater blijft een vertrouwd gezicht aan al diegenen die Santorini bezoeken en is omgeven door een muur van kleurrijke kliffen, die zijn meestal proppen-vol met charmante huizen. Santorini is ook bekend om zijn mooie stranden, archeologische opgravingen, de drukke haven in Athinios, en zijn heel prachtige zonsondergangen, die alle meer spectaculair lijkt als uitzicht vanuit het dorp Oia, op verre noordelijke puntje van het eiland. Fira is de hoofdstad van het eiland en staat naast de caldera zelf. Stranden van het eiland zijn zeer onderscheidend, met donker vulkanisch zand, die vaak zeer heet kan worden, het maken van een ligstoel of een handdoek zeer noodzakelijk op keer. In het algemeen, de beste stranden in de aanbieding hebben de neiging om te worden geclusterd rond de oostelijke kustlijn. Altijd populair is de rek op Perisa, terwijl een beetje naar het zuiden, Perivolos Beach is ook zeer opmerkelijk, zoals Red Beach, dicht bij Ancient Akrotiri, waar de hoge rode kliffen zijn moeilijk te missen.


Heraklion naar Thira Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 22/07/2024 en 28-07-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 04:15 07:10 2 uur 55 minuten za
Cyclades Fast Ferries 07:30 09:25 1 uur 55 minuten di, vr, zo
SeaJets 08:00 09:50 1 uur 50 minuten Alledaags
SeaJets 08:20 10:10 1 uur 50 minuten Ma, do, vr, za
Blue Star Ferries 23:30 03:55 4 uur 25 minuten Ma
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.