Sitia
Santorini (Thira)
Veerboten naar Cycladen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Sitia - Santorini (Thira)

Veerboot van Sitia naar Santorini (Thira)

2 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines & Blue Star Ferries en vaart het hele jaar door. Sitia Santorini (Thira) veerboten kosten tussen €19 en €99, afhankelijk van de ticketgegevens. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Sitia Santorini (Thira) veerboten.

Sitia Santorini (Thira) Veerboot Tijden

De eerste Sitia Santorini (Thira) ferry vertrekt gewoonlijk vanuit Sitia rond 02:00. De laatste ferry vertrekt meestal om 02:15.

Hoe lang is de veerboot van Sitia naar Santorini (Thira)?

Sitia Santorini (Thira) Vaartijden op deze route kunnen ongeveer 6u 3m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 5u 55m. Vaartijden kunnen variëren, de duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Sitia Santorini (Thira) Vaartijden

Er is 1 wekelijkse afvaart van Sitia naar Santorini (Thira) verzorgd door Anek Lines & Blue Star Ferries. Dienstregelingen kunnen veranderen van seizoen tot seizoen.

Sitia Santorini (Thira) Veerboot Prijzen

Sitia Santorini (Thira) veerboot prijzen variëren tussen €19* en €99*. De gemiddelde prijs is meestal €59*. De goedkoopste Sitia Santorini (Thira) veerboot prijzen beginnen vanaf €19*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €51*. De gemiddelde prijs voor een auto is €248*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Sitia naar Santorini (Thira)?

De afstand tussen Sitia en Santorini (Thira) is ongeveer 86,9 mijl (139,9 km) of 75,5 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Sitia Santorini (Thira) veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Sitia en Santorini (Thira). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Sitia en Santorini (Thira).

Kan ik te voet reizen van Sitia naar Santorini (Thira)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries tussen Sitia en Santorini (Thira).

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Sitia naar Santorini (Thira)?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten die van Sitia naar Santorini (Thira) reizen met Anek Lines. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Alternatieven voor Sitia - Santorini (Thira)

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Cycladen.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Sitia - Santorini (Thira) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Lines & Blue Star Ferries
Gemiddelde prijs 75 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 6h 3m
Snelste Zeiltijd 5h 55m
Eerste veerboot 02:00
Laatste veerboot 02:15
Afstand 75 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Sitia naar Thira?

De reistijd per veerboot van Sitia naar Thira is ongeveer 8h 05m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Sitia naar Thira?

De prijs van de ferry overtocht van Sitia naar Thira kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Sitia naar Thira is 70 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Sitia naar Thira?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Sitia naar Thira. Dit zijn
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Sitia naar Thira?

Boek overtochten van Sitia naar Thira via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Sitia naar Thira?

Ja, je kunt als voetpassagier van Sitia naar Thira reizen met
  • Blue Star Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Sitia naar Thira?

Ja, je kunt met een voertuig van Sitia naar Thira reizen met
  • Blue Star Ferries

Wat is de afstand tussen Sitia en Thira?

De afstand van Sitia naar Thira is ongeveer 75 zeemijlen.

Sitia Gids

De havenstad Sita is gelegen op het Griekse eiland Kreta, aan de Egeïsche Zee. Sita ligt ten oosten van Agios Nikolaos en ten noordoosten van Lerapetra. De stad is over het algemeen niet veel bezocht door toeristen en is niet bijzonder goed ontwikkeld en kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Minoïsche tijden. Opgravingen zijn opgegraven in de naburige plaats van Petras die dateert uit het einde van de Neolithische periode dateren, 3000 BC tot en met de bronstijd, 3000 - 1050 v.Chr. Ter ondersteuning van het Petras bevindingen, opgravingen in andere archeologische sites op het eiland, zoals Itanos en Mochlos, hebben kunstvoorwerpen uit de Minoïsche tijd gevonden. Petras heeft, over zijn geschiedenis, ook onder de controle van de Venetianen die het gebruikten als uitvalsbasis voor hun oostelijke Middellandse operaties. De site werd verwoest door een aardbeving in 1508, en opnieuw door piraten in 1538 en door de Venetianen in 1651.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, alsook met de haven van Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Santorini (Thira) Gids

Het Griekse eiland Santorini is een van de Cycladen eilandengroep, gelegen in het zuiden van de Egeïsche Zee. Santorini heeft een beroemde vulkanische verleden, die zeer veel heeft gevormd op het eiland dat kan worden gezien vandaag, het creëren van een surrealistisch en vrij uniek landschap in plaatsen. De met water gevulde 'caldera' krater blijft een vertrouwd gezicht aan al diegenen die Santorini bezoeken en is omgeven door een muur van kleurrijke kliffen, die zijn meestal proppen-vol met charmante huizen. Santorini is ook bekend om zijn mooie stranden, archeologische opgravingen, de drukke haven in Athinios, en zijn heel prachtige zonsondergangen, die alle meer spectaculair lijkt als uitzicht vanuit het dorp Oia, op verre noordelijke puntje van het eiland. Fira is de hoofdstad van het eiland en staat naast de caldera zelf. Stranden van het eiland zijn zeer onderscheidend, met donker vulkanisch zand, die vaak zeer heet kan worden, het maken van een ligstoel of een handdoek zeer noodzakelijk op keer. In het algemeen, de beste stranden in de aanbieding hebben de neiging om te worden geclusterd rond de oostelijke kustlijn. Altijd populair is de rek op Perisa, terwijl een beetje naar het zuiden, Perivolos Beach is ook zeer opmerkelijk, zoals Red Beach, dicht bij Ancient Akrotiri, waar de hoge rode kliffen zijn moeilijk te missen.


Onboard the ferries

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.