Heraklion naar Piraeus Veerboot

De Heraklion Piraeus veerdienst verbindt Kreta met Athene en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Minoan Lines veerdienst gaat tot 11 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur Terwijl de Anek Superfast veerdienst loopt tot 10 keer per week met een duur van 8 uur 45 min.

Dus dat is een totaal van 21 overtochten per week op de Heraklion Piraeus route tussen Kreta en Athene. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Heraklion naar Piraeus Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Kreta naar Athene pagina.

Heraklion - Piraeus Veerbootmaatschappij

  • Minoan Lines
    • 11 Afvaarten / Week 7 uur
    • Prijsaanvraag
  • Anek Superfast
    • 10 Afvaarten / Week 8 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Heraklion Piraeus tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Heraklion Piraeus boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.

Piraeus Gids

Piraeus is een belangrijke Griekse stad en haven, en een van de grootste aan de Middellandse Zee. De stad is een belangrijke van de region en wordt vaak beschouwd als een buitenwijk van Athene, gelegen op slechts een paar minuten afstand. Piraeus is niets minder dan een hub voor de veerboot netwerk reizen rondom de Egeïsche Zee en terwijl de nabijheid van Athene geworden betekent dat het vaak naadloos samensmelt met de Griekse hoofdstad, zijn aan de kust biedt een heel ander en onderscheidende uitstraling. Veel bezoekers naar Piraeus vindt dat de meest aansprekende deel van de stad ligt rond de oostelijke wijk, langs zowel de Mikrolimano Harbour en de Zea Marina. Deze wijk aan zee zit vol water restaurants, bars en uitgaansgelegenheden, en werd sterk verbeterd op tijd voor de recente Olympische Spelen in Athene, met de oprichting van een mooie promenade havenfront, omzoomd met bomen en de middeleeuwse stadsmuren, die inzicht bieden en historische informatie over de stad rijk verleden.