Heraklion
Athene (Piraeus)
Veerboten naar Athene
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Heraklion - Athene (Piraeus)

Veerboot van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus)

Er zijn gewoonlijk 2 dagelijkse en 20 wekelijkse afvaarten tussen Kreta (Heraklion) en Athene (Piraeus). 5 maatschappijen bevaren deze route Anek Lines, Anek Superfast, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries & Minoan Lines en vaart het hele jaar door. Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) veerboten kosten tussen €36 en €260, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) veerboten.

Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) Veerboot Tijden

De vroegste Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) ferry overtochten vertrekken meestal rond 01:30. De laatste ferry vertrekt meestal om 23:00.

Hoe lang is de veerboot van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus)?

Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 9h 23m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 8u 45m. Vaartijden kunnen variëren, duur verschilt vaak tussen veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) Vaarschema's

Er zijn gemiddeld 2 dagelijkse afvaarten en tot 20 wekelijkse veerdiensten van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus). Deze afvaarten worden verzorgd door Anek Lines, Anek Superfast, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries & Minoan Lines. Houd er rekening mee dat de dienstregeling tijdens het hoogseizoen vaak langer wordt.

Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) Veerboot Prijzen

Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) veerboot prijzen variëren meestal tussen €36* en €260*. De gemiddelde prijs is meestal €128*. De goedkoopste Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) veerboot prijzen beginnen vanaf €28*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €94*. De gemiddelde prijs voor een auto is €242*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus)?

De afstand tussen Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus) is ongeveer 193,9 mijl (312,1 km) of 168,5 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Kreta (Heraklion) Athene (Piraeus) veerboot?

Ja, Anek Lines, Anek Superfast, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines laten auto's toe aan boord van veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Athene (Piraeus). Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Kreta (Heraklion) en Athene (Piraeus).

Kan ik te voet reizen van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus)?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Anek Superfast, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines tussen Kreta (Heraklion) en Athene (Piraeus).

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus)?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten die van Kreta (Heraklion) naar Athene (Piraeus) varen met Anek Lines. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Alternatieven voor Heraklion - Athene (Piraeus)

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Athene.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Crete (Heraklion) - Athens (Piraeus) Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 5
Bedieningspersoneel Anek Lines, Anek Superfast, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries & Minoan Lines
Gemiddelde prijs 162 €*
Gemiddelde dagelijkse afvaarten 2
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 20
Gemiddelde vaartijd 9h 23m
Snelste Zeiltijd 8h 45m
Eerste veerboot 01:30
Laatste veerboot 23:00
Afstand 168 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-04-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Heraklion naar Piraeus?

De reistijd per veerboot van Heraklion naar Piraeus is ongeveer 9h 57m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Heraklion naar Piraeus?

De prijs van de ferry overtocht van Heraklion naar Piraeus kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Heraklion naar Piraeus is 150 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Heraklion naar Piraeus?

Er zijn 6 populaire veerbootmaatschappijen voor Heraklion naar Piraeus. Dit zijn
 • Minoan Lines
 • Anek Superfast
 • Anek Lines
 • Anek Superfast
 • Cyclades Fast Ferries
 • SeaJets

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Heraklion naar Piraeus?

Boek overtochten van Heraklion naar Piraeus via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Wat is de afstand tussen Heraklion en Piraeus?

De afstand van Heraklion naar Piraeus is ongeveer 168 zeemijlen.

Heraklion Athene (Piraeus) Veerboot klantenrecensies

 • "Van begin tot einde van onze aanwezigheid service gericht."

  De Knossos van de Minoan line is een zeer moderne boot met alle voorzieningen aanwezig. De hutten zijn schoon en goede bedden.

  'Knossos Palace' travelled on Knossos Palace

  Lees meer Lees minder
 • "Tevreden"

  Wij zijn zeer tevreden over e.a. Gaan volgend jaar zeer weer mee!!

  'Festos Palace' travelled on Festos Palace

  Lees meer Lees minder

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Athene (Piraeus) Gids

De Griekse havenstad Piraeus heeft de derde grootste haven ter wereld. De stad is uitgegroeid tot een belangrijk vertrek- en aankomstpunt van vele veerroutes over de Egeïsche Zee. Piraeus wordt vaak gezien als een buitenwijk van Athene maar heeft op zichzelf ook genoeg te bieden. Met name de wijken rondom de haven van Mikrolimano en de jachthaven van Zea zijn zeker een bezoek waard. Elk jaar wordt in februari het Ecocinema International Film Festival georganiseerd waarbij een grote selectie van films wordt vertoond in de Atticon Cinema en Cineac Cinema op het plein bij het stadhuis.

Het gebied aan de kustlijn van Piraeus werd in aanloop naar de Olympische Spelen van 2004 in Athene goed onder handen genomen en beschikt over restaurants, bars en cafés. De mooie promenade loopt langs de Middeleeuwse stadsmuren die een inkijkje geven in de rijke geschiedenis van de stad.

Vanuit Piraeus vertrekken zowel binnenlandse veerdiensten naar Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos en het oostelijke deel van Griekenland als internationale veerdiensten naar uiteenlopende bestemmingen aan de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee.


Heraklion naar Piraeus Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 20/05/2024 en 26-05-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Cyclades Fast Ferries 07:30 16:35 9 uur 5 minuten di, vr, zo
SeaJets 08:00 16:50 8 uur 50 minuten Ma, zo
SeaJets 08:00 18:15 10 uur 15 minuten za
Blue Star Ferries 21:00 06:15 9 uur 15 minuten Alledaags
Minoan Lines 21:00 06:30 9 uur 30 minuten Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.