Veerboten naar Bornholm
Veerboten vanaf 1 route en 2 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Bornholm

Nieuwste aanbiedingen voor Bornholm

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Bornholm

Bornholm is een Deens eiland in de Baltische Zee. Het eiland heeft 39.756 inwoners. Bornholm ligt 47 kilometer uit de kust van Zweden en ongeveer 150 kilometer van Kopenhagen. De hoofdplaats van Bornholm is Rønne.

Wat is er te doen op Bornholm?

Bornholm wordt door de Denen ook wel Solskinsøen (het Zonneschijneiland) genoemd. Het eiland kent de meeste zonuren van Denemarken. Het binnenland van het Bornholm wordt gevormd door bossen en heidevelden. Aan de noordkant van het eiland vindt u prachtige kliffen en rotsen. In het zuidwesten liggen brede stranden en zandduinen. De populairste badplaatsen van Bornholm zijn de aaneengegroeide dorpen Allinge en Sandvig, op het noordelijkste puntje van het eiland. In Allinge-Sandvig bevinden zich karakteristieke huisjes, leuke winkels en uitstekende restaurants waar u in de zomermaanden kunt luisteren naar livemuziek. Ook het nabijgelegen vissersdorpje Gudhjem, met een mooie haven, is zeer de moeite waard. Bornholm staat bekend om zijn schitterende ronde kerken. Op ongeveer 10 minuten rijden van de hoofdplaats Rønne ligt het dorpje Nylars met een prachtige ronde kerk die oorspronkelijk werd gebouwd in 1165. Deze kerk deed in het verleden ook dienst als verdedigingsfort. Een andere schitterende twaalfde-eeuwse kerk bevindt zich in het dorpje Osterlars. Bornholm is een mooie bestemming voor sportievelingen en liefhebbers van het buitenleven. Het eiland biedt tal van mogelijkheden om te windsurfen, rotsklimmen, wandelen en mountainbiken.

Vervoer

Het leukste is om Bornholm te verkennen op de fiets zodat u volop kunt genieten van de mooie omgeving. Mocht u daar geen zin in hebben, of een pauze willen nemen, kunt u kiezen voor de streekbussen die over het eiland rijden. Het is toegestaan om uw fiets mee te nemen in de bus. Bovendien is het eiland ook te bereiken per auto.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Vanuit Bornholm vertrekken veerboten naar Denemarken, Zweden, Polen en Duitsland. De veerhaven ligt in Rønne. Om te profiteren van de laagste prijzen is het aan te raden om uw overtocht zo vroeg mogelijk te boeken. Gezien de fijne temperaturen vormen de zomermaanden (juni tot september) de beste tijd om een bezoek te brengen aan Bornholm.

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking