Vergelijk overtochten van Sicilië naar Pelagische Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Over Sicilië

Sicilië is een regio in Italië en een eiland in de Middellandse Zee, gescheiden van het vasteland door de smalle Straat van Messina.

De lange geschiedenis van buitenlandse overheersing van de Grieken tot de Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen resulteert in een gevarieerde cultuur met enorm veel te zien, proeven en horen.

Daarnaast maken ook de schitterende wateren en bergen een dramatische indruk.

Over Pelagische Eilanden

De Pelagische eilanden Lampedusa, Linosa en Lampione bevinden zich ten zuiden van Sicilië in het meest zuidelijk gelegen deel van Italië, dichter bij Afrika dan het vasteland.
De eilanden hebben hun naam te danken aan het Griekse woord 'pelagos' dat 'diepe zee' betekent. De eilanden liggen op de rand van de continentale plaat die Afrika van Europa scheidt. Linosa balanceert nog net op de Europese plaat terwijl Lampedusa, de laatste piek in Etna's vulkaanketen, op de Afrikaanse plaat ligt, en wordt daarom 'Arika's geschenk aan Europa' genoemd.
Het minuscule Lampione in het westen van de groep is niets meer dan een kale rots en heeft geen veerverbinding. Linosa ligt het dichtste bij het vasteland bovenin de groep, heeft een inwonersaantal van ongeveer 450 en wordt steeds populairder onder dagjesmensen. Lampeduse is het grootste Pealgische eiland en is met name in de zomer drukbezocht.

Veerboten van Sicilië naar Pelagische Eilanden

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.