Sicilië

Hoe u overtochten vanuit Sicilië naar Pelagische Eilanden kunt boeken

Er zijn 2 veerboot routes tussen Sicilië en Pelagische Eilanden, met een gecombineerde 16 afvaarten per week. Liberty Lines Fast Ferries biedt 2 routes, Porto Empedocle naar Lampedusa gaat 5 keer per week & Porto Empedocle naar Linosa ongeveer 5 keer wekelijks. Siremar biedt 2 routes, Porto Empedocle naar Lampedusa gaat 2 keer per week & Porto Empedocle naar Linosa ongeveer 4 keer wekelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Sicilië naar Pelagische Eilanden.

Sicilië Pelagische Eilanden Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Sicilië naar Pelagische Eilanden

Over Sicilië:

Sicilië is een regio in Italië en een eiland in de Middellandse Zee, gescheiden van het vasteland door de smalle Straat van Messina.

De lange geschiedenis van buitenlandse overheersing van de Grieken tot de Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen resulteert in een gevarieerde cultuur met enorm veel te zien, proeven en horen.

Daarnaast maken ook de schitterende wateren en bergen een dramatische indruk.

Over Pelagische Eilanden:

De Pelagische eilanden Lampedusa, Linosa en Lampione bevinden zich ten zuiden van Sicilië in het meest zuidelijk gelegen deel van Italië, dichter bij Afrika dan het vasteland.
De eilanden hebben hun naam te danken aan het Griekse woord 'pelagos' dat 'diepe zee' betekent. De eilanden liggen op de rand van de continentale plaat die Afrika van Europa scheidt. Linosa balanceert nog net op de Europese plaat terwijl Lampedusa, de laatste piek in Etna's vulkaanketen, op de Afrikaanse plaat ligt, en wordt daarom 'Arika's geschenk aan Europa' genoemd.
Het minuscule Lampione in het westen van de groep is niets meer dan een kale rots en heeft geen veerverbinding. Linosa ligt het dichtste bij het vasteland bovenin de groep, heeft een inwonersaantal van ongeveer 450 en wordt steeds populairder onder dagjesmensen. Lampeduse is het grootste Pealgische eiland en is met name in de zomer drukbezocht.