Pelagische Eilanden

Hoe u overtochten vanuit Pelagische Eilanden naar Sicilië kunt boeken

Er zijn 2 veerboot routes tussen Pelagische Eilanden en Sicilië, met een gecombineerde 21 afvaarten per week. Liberty Lines Fast Ferries biedt 2 routes, Lampedusa naar Porto Empedocle gaat 5 keer per week & Linosa naar Porto Empedocle ongeveer 5 keer wekelijks. Siremar biedt 2 routes, Lampedusa naar Porto Empedocle gaat 5 keer per week & Linosa naar Porto Empedocle ongeveer 6 keer wekelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Pelagische Eilanden naar Sicilië.

Pelagische Eilanden Sicilië Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Pelagische Eilanden naar Sicilië

Over Pelagische Eilanden:

Gelegen ten zuiden van Sicilië, dichter bij Afrika dan Italië, de Pelagische Eilanden zijn het zuidelijkste deel van Italië.

De Pelagische Eilanden bestaan uit Lampedusa onder, het piepkleine Linosa boven en het nog kleinere, onbewoonde Lampione in het westen.

De eilanden behoren tot de adembenemendste van Italië en hebben tevens een aantal van de mooiste stranden in het land.

De beste tijd om de eilandengroep te bezoeken is van mei tot september, de rest van het jaar is er niet veel te doen hoewel het in het algemeen het hele jaar door warm is.

Over Sicilië:

Sicilië is het grootste eiland in het hart van de Middellandse Zee, gelegen bij het zuidelijkste punt van Italië en is tevens een regio van Italië.

Gelegen op de plek waar Oost, West, Afrika en Europa bij elkaar komen. Sicilië is het kruispunt van Mediterraanse culturen. Het verleden onder buitenlands bewind heeft een fascinerende combinatie van Griekse tempels, Normandische kerken en Barok paleizen achtergelaten. Samen met de wonderlijke natuur en lange warme seizoenen maakt dit bijna het hele jaar door een zeer aantrekkelijke bestemming van Sicilië.