Egeïsche eilanden

Hoe u overtochten vanuit Egeïsche eilanden naar Turkije kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Egeïsche eilanden naar Turkije. De havens van 2 havens in Egeïsche eilanden worden per boot verbonden met 4 havens in Turkije.

Er zijn een gecombineerd 63 wekelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 4 Veermaatschappijen waaronder Ertürk Lines, Turyol, Meander Travel & Dentur Avrasya, met de kortste vaartijd van ongeveer 20 minuten (Chios naar Cesme).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Egeïsche eilanden and Turkije een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Egeïsche eilanden Turkije Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Egeïsche eilanden naar Turkije

Over Egeïsche eilanden:

De Egeïsche eilanden zijn gelegen aan de Egeïsche Zee, tussen de zuid- en oostkant van het vasteland van Griekenland en de westkant van Turkije.

De uitgestrekte gebied omvat de Cycladen, de Dodekanesos, de Noord-Egeïsche Eilanden, de Saronische eilanden, Sporaden, Kreta en de Ionische Eilanden en Euboea. De eilandengroep bestaat uit een aantal van de meest populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Lemnos, Lesbos, Chios, Samos en Rhodos.

De Egeïsche eilanden worden vaak gezien als het belangrijkste kenmerk van de Griekse cultuur en traditie. In aanvulling op de duidelijke aantrekkingskracht van de zon en zand, worden de bezoekers aangetrokken door de traditionele dorpen van witgekalkte huizen, evenals de indrukwekkende monumenten van de grote prehistorische beschaving die hier bloeide.

Ferries zijn de belangrijkste manier van reizen rond de eilanden en vormen een handige wijze van vervoer in de regio.

Over Turkije:

Turkije ligt aan de Middellandse Zee in het westen van Azië. Een klein gedeelte van het land ligt in het zuidoosten van Europa, met in het zuidwesten de Middellandse Zee, in het westen de Egeïsche Zee en in het noorden de Zwarte Zee.

Als de bakermat van culturen en civilisaties die Europa met Azië verbindt staat Turkije bekend om haar grote culturele erfgoed, historische sites en archeologische wonderen. Er is echter zoveel meer bewonderenswaardig. Van ruige bergen en vruchtbare valleien tot slaperige dorpjes en witte zandstranden. Het maakt allemaal deel uit van de Turkse nalatenschap.