Aegean Islands

Vergelijk overtochten van Egeïsche eilanden naar Turkije

Er zijn 2 ferry routes tussen Egeïsche eilanden en Turkije, met een gecombineerde 3 afvaarten per dag. Ertürk Lines biedt 1 routes, Chios naar Cesme wordt verzorgd 7 keer dagelijks. Turyol biedt 1 routes, Chios naar Cesme wordt verzorgd 3 keer dagelijks. Dentur Avrasya biedt 1 routes, Petra (Lesvos) naar Kucukkuyu wordt verzorgd 7 keer dagelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Egeïsche eilanden naar Turkije.

Egeïsche eilanden Turkije Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Egeïsche eilanden naar Turkije

Over Egeïsche eilanden:

De Egeïsche eilanden zijn gelegen aan de Egeïsche Zee, tussen de zuid- en oostkant van het vasteland van Griekenland en de westkant van Turkije.

De uitgestrekte gebied omvat de Cycladen, de Dodekanesos, de Noord-Egeïsche Eilanden, de Saronische eilanden, Sporaden, Kreta en de Ionische Eilanden en Euboea. De eilandengroep bestaat uit een aantal van de meest populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Lemnos, Lesbos, Chios, Samos en Rhodos.

De Egeïsche eilanden worden vaak gezien als het belangrijkste kenmerk van de Griekse cultuur en traditie. In aanvulling op de duidelijke aantrekkingskracht van de zon en zand, worden de bezoekers aangetrokken door de traditionele dorpen van witgekalkte huizen, evenals de indrukwekkende monumenten van de grote prehistorische beschaving die hier bloeide.

Ferries zijn de belangrijkste manier van reizen rond de eilanden en vormen een handige wijze van vervoer in de regio.

Over Turkije:

Turkije ligt aan de Middellandse Zee in het westen van Azië. Een klein gedeelte van het land ligt in het zuidoosten van Europa, met in het zuidwesten de Middellandse Zee, in het westen de Egeïsche Zee en in het noorden de Zwarte Zee.

Als de bakermat van culturen en civilisaties die Europa met Azië verbindt staat Turkije bekend om haar grote culturele erfgoed, historische sites en archeologische wonderen. Er is echter zoveel meer bewonderenswaardig. Van ruige bergen en vruchtbare valleien tot slaperige dorpjes en witte zandstranden. Het maakt allemaal deel uit van de Turkse nalatenschap.