Turku naar Langnas Veerboot

De Turku Langnas veerdienst verbindt Finland met Ålandeilanden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Tallink Silja veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 25 minuten Terwijl de veerdienst van Viking Line vertrekt tot 7 keer per week en duurt 4 uur 10 min.

Dus dat is een totaal van 14 overtochten per week op de Turku Langnas route tussen Finland en Ålandeilanden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Turku - Langnas Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Turku Langnas tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Turku Langnas boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Turku Gids

De stad Turku ligt aan de zuidwestkust van Finland, aan de monding van de rivier de Aura. Turku werd gesticht in de dertiende eeuw en is daarmee de oudste stad van Finland. Turku was tussen 1809 en 1812 de hoofdstad van Finland en bleef tot de jaren veertig van de negentiende eeuw tevens de dichtsbevolkste stad van het land.

Vandaag de dag is Turku nog steeds een belangrijk zakencentrum voor Noord-Europa. De stad is bepalend geweest voor de geschiedenis van Finland. In 2011 was Turku samen met de Estlandse hoofdstad Tallinn de Culturele Hoofdstad van Europa.

Turku is een belangrijke vracht- en passagiershaven. Jaarlijks wordt de haven bezocht door meer dan drie miljoen passagiers die gebruikmaken van veerdiensten naar Stockholm en Mariehamn.

Langnas Gids

De Finse stad en haven Langnas is gelegen aan de oostelijke kant van Lumperland aan de oostelijke vasteland van Aland. In de vroege jaren 1960, Silja Line bouwde een ferry terminal in Langnas, ontworpen door architect Bengt Lundsten. De terminal in gebruik was 1965-1975 en werd vervolgens gesloten en verwijderd in 1993. Een nieuwe terminal werd in 1999 gebouwd om de grote cruise veerboten aan de Stockholm-Turku route tegemoet te komen. Het wordt gebruikt als een alternatief voor Mariehamn haven op verbindingen met weinig passagiersvervoer van en naar Åland. De Kerk van Lumperland, die is gewijd aan St. Andrew, is de oudste overlevende hout kerk in de regio en dateert uit de jaren 1720.

Vanuit de haven van de stad, veerdiensten vertrekken naar Stockholm en Turku. De inchecktijd voor reizigers met auto's is uiterlijk 30 minuten voor vertrek voor overtochten richting Stockholm, en 1 uur voor vertrek voor overtochten naar Turku.