Stromness naar Scrabster Veerboot

De Stromness Scrabster veerdienst verbindt Orkney Eilanden met Schotland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Stromness Scrabster vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Stromness - Scrabster Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Stromness Scrabster tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Stromness Scrabster boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Stromness Gids

Stromness is een stad in Orkney, Schotland, en is gelegen in het zuidwesten van het eiland. De stad is de thuisbasis van een gevestigde haven en op zijn hart is de belangrijkste straat die is bekleed met winkels en huizen. De stad bestaat uit smalle straatjes en steegjes die leiden van de hoofdstraat, en is zeker vol charme. Gegevens blijkt dat de stad haar geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, waar een herberg was gevestigd op de plaats van de huidige stad kunnen traceren. Echter, de stad groeide in belang tijdens de 17e eeuw, toen Engeland in oorlog was met Frankrijk.

Gelegen in het noordelijke deel van de stad zijn de haven en kades met een nieuwe ontsluitingsweg. Faciliteiten in de haven zijn onder andere een VVV-kantoor, automaten, kluisjes en faciliteiten voor gehandicapte passagiers. Een veerdienst is beschikbaar vanaf Stromness naar het Schotse vasteland via de haven van Scrabster, met drie diensten per dag en een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Scrabster Gids

De Schotse stad Scrabster ligt 11 mijl van het kasteel van Mey en op loopafstand van Thurso, de tweede grootste stad in de Highlands. De Hooglanden van Schotland is Europa's laatste grote wildernis. De enorme luchten en natuurlijke schoonheid maakte het gebied een koninklijke favoriet voor meer dan 50 jaar. Caithness and Sutherland hebben veel aan de bezoekers van vandaag te bieden of het nu de rijkdom aan historische gebouwen en erfgoed centra of het buitenleven met rondleidingen bekijken van de majestueuze noordkust en alle wilde dieren en natuurlijk erfgoed in de aanbieding. Scrabster is het meest noordelijke poort van het Schotse vasteland en voor enkele decennia de haven van de keuze voor de Britse koningin en haar familie toen ze van boord van de Royal Yacht Britannia elk jaar in augustus een bezoek aan de koningin-moeder bij haar Highland vakantiehuis, kasteel van Mey, 11 mijl van Scrabster. Vandaag de dag kunnen bezoekers in hun voetsporen treden, en het kasteel staat open voor bezoekers.

Ferries vanuit de haven vertrekken naar Stromness in Orkney.