St Petersburg
Helsinki
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
St Petersburg - Helsinki is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor St Petersburg - Helsinki

St Petersburg naar Helsinki Veerboot

De St Petersburg Helsinki veerdienst verbindt Rusland met Finland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, St Peter Line. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 13 uur.

St Petersburg Helsinki vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Rusland naar Finland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van St Petersburg naar Helsinki?

  De reistijd per veerboot van St Petersburg naar Helsinki is ongeveer 13h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van St Petersburg naar Helsinki?

  De prijs van de ferry overtocht van St Petersburg naar Helsinki kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van St Petersburg naar Helsinki is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van St Petersburg naar Helsinki?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor St Petersburg naar Helsinki en dat is
  • St Peter Line
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van St Petersburg naar Helsinki?

  Boek overtochten van St Petersburg naar Helsinki via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van St Petersburg naar Helsinki?

  Ja, je kunt als voetpassagier van St Petersburg naar Helsinki reizen met
  • St Peter Line
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van St Petersburg naar Helsinki?

  Ja, je kunt met een voertuig van St Petersburg naar Helsinki reizen met
  • St Peter Line
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van St Petersburg naar Helsinki?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • St Peter Line
 • Wat is de afstand tussen St Petersburg en Helsinki?

  De afstand van St Petersburg naar Helsinki is ongeveer 0 zeemijlen.

St Petersburg Gids

Gelegen aan de oevers van de rivier de Neva, Sint-Petersburg is de tweede grootste stad van Rusland en ligt aan de kop van de Golf van Finland op de Baltische Zee. De stad de naam werd veranderd in Petrograd in 1924, maar werd later veranderd terug naar Sint-Petersburg in 1991. Algemeen beschouwd als het culturele centrum van Rusland is het waarschijnlijk het meest westelijke van alle steden van Rusland. St Petersburg historische centrum en de daarmee samenhangende verzameling van monumenten zijn uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site. Een populaire toeristische attractie in de stad is de Hermitage, dat is een van de grootste kunstmusea in de wereld. Gelegen in de stad zijn een groot aantal buitenlandse ambassades, internationale bedrijven, banken en andere bedrijven. In tegenstelling tot in Moskou, historische architectuur van het centrum van de stad Sint-Petersburg, meestal bestaande uit barokke en neoklassieke gebouwen van de 18e en 19e eeuw, is grotendeels bewaard gebleven.

De stad wordt bediend door passagiers en vracht zeehavens in de Neva baai van de Golf van Finland, de rivier de poort hoger op de Neva en tientallen kleinere personenauto poorten aan beide oevers van de rivier de Neva. Het is de eindpunt van zowel de Wolga-Baltische en de Witte Zee-Baltische waterwegen.


Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt in het zuiden van het land, aan de oevers van de Finse Golf. De stad is relatief klein en kan daardoor gemakkelijk te voet worden verkend. Helsinki is de ideale plek om cultuur te snuiven of te winkelen. Ook kunt u door de parken en bossen wandelen of juist lekker uitwaaien op het strand. Een populaire bezienswaardigheid is het Nationaal Museum van Finland met een indrukwekkende collectie die is terug te voeren tot de prehistorie. Het museum is gevestigd in een neoclassicistisch kasteel dat op zichzelf al een bezoek waard is. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Helsinki City Museum dat de 500 jaar oude geschiedenis van Helsinki vertelt. Daarnaast bevinden zich op het terrein van de Universiteit van Helsinki een aantal musea waaronder het Universiteitsmuseum en het Natuurhistorisch museum.

Vanuit de haven van Helsinki vertrekken dagelijks veerboten naar Estland, Zweden, Rusland, Polen en Duitsland. Alle veerbootmaatschappijen bieden de mogelijkheid om uw auto mee te nemen aan boord.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.