Scrabster
Stromness
Veerboten naar Orkney Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Scrabster - Stromness is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Scrabster - Stromness

Nieuwste aanbiedingen voor Scrabster - Stromness

Scrabster naar Stromness Veerboot

De Scrabster Stromness veerdienst verbindt Schotland met Orkney Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Scrabster Stromness vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Schotland naar Orkney Eilanden pagina.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Scrabster Gids

Het kleine stadje Scrabster ligt aan Thurso Bay in Caithness, op de Schotse noordoostkust, ongeveer 2 km van Thurso, 26 km van Wick en 180 km van Inverness. De haven van de stad was de basis voor een veerboot operatie die militaire explosieven naar Scapa Flow tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd. De dienst duurde tot 1945 en werd bediend met een 40 ft King's Lynn pilotcutter, genaamd Mermaid, die werd gebouwd in 1908. Na de oorlog werd de haven is nog steeds een belangrijke rol in de groei en de welvaart van de stad spelen. Het is de meest noordelijke haven van het Schotse vasteland en is een belangrijke vissershaven. Voor enkele decennia was het ook de haven van de keuze voor de Koningin en haar familie toen ze van boord van de Royal Yacht Britannia elk jaar in augustus toen ze een bezoek aan de koningin-moeder bij haar Highland huis, kasteel van Mey, 11 mijl van Scrabster. Vandaag de dag kunnen bezoekers in hun voetsporen treden, als het kasteel is open voor bezoekers.

Ferries vanuit de haven vertrekken naar Stromness in Orkney.


Stromness Gids

Gelegen in het zuidwesten van de Orkney-eilanden, in Schotland, Stromness is gecentreerd rond de hoofdstraat die gekenmerkt wordt door huizen en winkels gebouwd van lokale steen. De stad dateert van rond de 16e eeuw waar de gegevens blijkt een herberg was gevestigd op de plaats van de huidige stad. De stad groeide in belang tijdens de 17e eeuw, toen Engeland in oorlog was met Frankrijk. De haven en kades zitten aan de noordkant van de stad en zijn bereikbaar via een nieuwe kust ontsluitingsweg die het verkeer tot een minimum beperkt in de noordelijke delen van de stad. Dit gebied biedt een mooi uitzicht op Stromness. Een veerdienst van Stromness naar het Schotse vasteland via de haven van Scrabster werkt maar liefst drie keer per dag met de reis duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking