Riga
Helsinki
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Riga-Helsinki is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Riga-Helsinki

Nieuwste aanbiedingen voor Riga-Helsinki

Riga naar Helsinki Veerboot

De Riga Helsinki veerdienst verbindt Letland met Finland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Tallink Silja. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur 30 minuten.

Riga Helsinki vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Riga Gids

De grootste stad van Letland, Riga is gelegen aan de Golf van Riga, aan de monding van de rivier de Daugava. De hoofdstad van Letland stad kan zijn geschiedenis meer dan 800 jaar terug traceren, tot 1201, en werd een UNESCO World Heritage Site vanwege zijn Art Nouveau/Jugendstil architectuur, en ook vanwege zijn 19e-eeuwse houten architectuur. Een populaire attractie is de kathedraal Dome, die over de hele wereld bekend staat om zijn akoestiek en gigantische orgel. Een van de orgelmuziek concerten die regelmatig wordt gehouden in de kathedraal is zeker een bezoek waard. Er zijn ook een aantal muziekfestivals in de zomer met opera, jazz en rock artiesten. De stad heeft ook vele interessante musea, tentoonstellingen en galeries voor bezoekers. Riga is ook één van de grootste centra van Letland voor het toerisme, omdat de stad veel in termen van cultuur en geschiedenis te bieden heeft, maar ook omdat de stad een uitstekende lucht-, weg-, spoor- en zeeverbinding heeft.

De commerciële haven van Riga is het hart van de stad. Veel hotels, restaurants en ambassades liggen op 5 minuten loopafstand van de oude stad in het Vecriga gebied. Passagiersdiensten opereren vanuit de haven, met diensten naar Stockholm, Zweden (vaartijd: ongeveer 17 uur), en naar Lübeck, Duitsland (vaartijd: ongeveer 31 uur).


Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt in het zuiden van het land, aan de oevers van de Finse Golf. De stad is relatief klein en kan daardoor gemakkelijk te voet worden verkend. Helsinki is de ideale plek om cultuur te snuiven of te winkelen. Ook kunt u door de parken en bossen wandelen of juist lekker uitwaaien op het strand. Een populaire bezienswaardigheid is het Nationaal Museum van Finland met een indrukwekkende collectie die is terug te voeren tot de prehistorie. Het museum is gevestigd in een neoclassicistisch kasteel dat op zichzelf al een bezoek waard is. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Helsinki City Museum dat de 500 jaar oude geschiedenis van Helsinki vertelt. Daarnaast bevinden zich op het terrein van de Universiteit van Helsinki een aantal musea waaronder het Universiteitsmuseum en het Natuurhistorisch museum.

Vanuit de haven van Helsinki vertrekken dagelijks veerboten naar Estland, Zweden, Rusland, Polen en Duitsland. Alle veerbootmaatschappijen bieden de mogelijkheid om uw auto mee te nemen aan boord.


De snelste manier om je boeking te plaatsen & te beheren

Download de Direct Ferries app of beheer je boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over het reizen per veerboot, onze veelgestelde vragen en hoe je contact met ons kunt opnemen voor hulp bij je boeking