Riga
Helsinki
Veerboten naar Finland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Riga - Helsinki is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Riga - Helsinki

Nieuwste aanbiedingen voor Riga - Helsinki

Riga naar Helsinki Veerboot

De Riga Helsinki veerdienst verbindt Letland met Finland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Tallink Silja. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur 45 minuten.

Riga Helsinki vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Riga naar Helsinki?

  De reistijd per veerboot van Riga naar Helsinki is ongeveer 18h 45m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Riga naar Helsinki?

  De prijs van de ferry overtocht van Riga naar Helsinki kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Riga naar Helsinki is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Riga naar Helsinki?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Riga naar Helsinki en dat is
  • Tallink Silja
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Riga naar Helsinki?

  Boek overtochten van Riga naar Helsinki via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Riga naar Helsinki?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Riga naar Helsinki reizen met
  • Tallink Silja
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Riga naar Helsinki?

  Ja, je kunt met een voertuig van Riga naar Helsinki reizen met
  • Tallink Silja
 • Kan ik mijn hond mee aan boord nemen bij ferry overtochten van Riga naar Helsinki?

  Nee, honden zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.
 • Wat is de afstand tussen Riga en Helsinki?

  De afstand van Riga naar Helsinki is ongeveer 0 zeemijlen.

Riga Gids

De grootste stad van Letland, Riga is gelegen aan de Golf van Riga, aan de monding van de rivier de Daugava. De hoofdstad van Letland stad kan zijn geschiedenis meer dan 800 jaar terug traceren, tot 1201, en werd een UNESCO World Heritage Site vanwege zijn Art Nouveau/Jugendstil architectuur, en ook vanwege zijn 19e-eeuwse houten architectuur. Een populaire attractie is de kathedraal Dome, die over de hele wereld bekend staat om zijn akoestiek en gigantische orgel. Een van de orgelmuziek concerten die regelmatig wordt gehouden in de kathedraal is zeker een bezoek waard. Er zijn ook een aantal muziekfestivals in de zomer met opera, jazz en rock artiesten. De stad heeft ook vele interessante musea, tentoonstellingen en galeries voor bezoekers. Riga is ook één van de grootste centra van Letland voor het toerisme, omdat de stad veel in termen van cultuur en geschiedenis te bieden heeft, maar ook omdat de stad een uitstekende lucht-, weg-, spoor- en zeeverbinding heeft.

De commerciële haven van Riga is het hart van de stad. Veel hotels, restaurants en ambassades liggen op 5 minuten loopafstand van de oude stad in het Vecriga gebied. Passagiersdiensten opereren vanuit de haven, met diensten naar Stockholm, Zweden (vaartijd: ongeveer 17 uur), en naar Lübeck, Duitsland (vaartijd: ongeveer 31 uur).


Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt in het zuiden van het land, aan de oevers van de Finse Golf. De stad is relatief klein en kan daardoor gemakkelijk te voet worden verkend. Helsinki is de ideale plek om cultuur te snuiven of te winkelen. Ook kunt u door de parken en bossen wandelen of juist lekker uitwaaien op het strand. Een populaire bezienswaardigheid is het Nationaal Museum van Finland met een indrukwekkende collectie die is terug te voeren tot de prehistorie. Het museum is gevestigd in een neoclassicistisch kasteel dat op zichzelf al een bezoek waard is. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Helsinki City Museum dat de 500 jaar oude geschiedenis van Helsinki vertelt. Daarnaast bevinden zich op het terrein van de Universiteit van Helsinki een aantal musea waaronder het Universiteitsmuseum en het Natuurhistorisch museum.

Vanuit de haven van Helsinki vertrekken dagelijks veerboten naar Estland, Zweden, Rusland, Polen en Duitsland. Alle veerbootmaatschappijen bieden de mogelijkheid om uw auto mee te nemen aan boord.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking