Portoferraio naar Bastia Veerboot

De Portoferraio Bastia veerdienst verbindt Elba met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Portoferraio Bastia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Portoferraio - Bastia Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 2 Afvaarten / Week 1 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Portoferraio Bastia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Portoferraio Bastia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Portoferraio Gids

Portoferraio is een stad gelegen in de provincie Livorno, aan de rand van de haven op het Italiaanse eiland Elba. De naam van Portoferraio (betekent "IJzeren Poort" in het Italiaans) is afkomstig van de ijzeren molen in de stad, die de stad bekende maakte in de 19e eeuw. Gedurende deze periode, de stad werd de belangrijkste scheepvaart haven van winstgevende ijzererts naar het vasteland. Dankzij de verblijf van Napoleon in 1814, Portoferraio en het hele eiland hebben genoten van een tijdperk van glorie.

Portoferraio lijkt op een baai, beschermd tegen piraten door het bastions die beschutting bieden van de zee. De stad werd oorspronkelijk opgericht als een vesting, waarvan de oude bastions zijn nog gedeeltelijk goed bewaard gebleven, en dit samen met de historische muren, vormen een van de meest populaire toeristische attracties van Portoferraio. Een paar kilometer van Portoferraio, richting Bagnaia, in het gehucht genaamd Le Grotte, liggen de resten van een Romeinse villa uit de keizertijd. Deze werden bedekt onder planten en struiken tot 1960. De graven vormde een grote complex met muren in opussenreticulatum, grote terrassen met uitzicht op zee en een zwembad met verwarming en watercyclus systeem.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.

Bastia Gids

Bastia is de tweede grootste stad van Corsica en is gelegen aan de oostkust van Corsica, tegenover Italië met uitzicht op de Toscaanse archipel. Direct naar het noorden, en bereikbaar per auto of bus is le Cap Corse, een wild schiereiland bezaaid met Genuese torens en een uitgestrekt natuurreservaat, dat is uitgegroeid tot een paradijs voor wandelaars. Net als veel andere steden van Corsica de geschiedenis van Bastia begint met de Genuezen, die het eiland uit de 14e eeuw beheerst, hoewel latere eeuwen hebben ook hun sporen nagelaten - in het bijzonder uit de barok tot de 19e eeuw. De Oude Haven (Vieux Port) in het zuiden van de stad is een geweldige plek om een wandeling rond de haven naar het sleets gebouwen (bijna denken aan die we kunnen zien in Venetië) geclusterd rond de vissershaven en de jachthaven te zien. Vanuit de haven dwalen door de Romieu tuin naar de citadel boven de haven dat het origineel is Genuese stad die wordt beschermd door verdedigingsmuren toegevoegd in de 15e eeuw, met inbegrip van de Porte Lodewijk XVI via welke u de citadel voeren bereiken.

De ferry haven van Bastia verbindt de stad naar Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).