Porto Torres naar Porto Vecchio Veerboot

De Porto Torres Porto Vecchio veerdienst verbindt Sardinië met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 25 minuten.

Porto Torres Porto Vecchio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Porto Torres - Porto Vecchio Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 1 Afvaart / Week 3 uur 25 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Porto Torres Porto Vecchio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Porto Torres Porto Vecchio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Porto Torres Gids

De stad Porto Torres is gelegen aan de noordwest kust van het Italiaanse eiland Sardinië, ongeveer 25 km ten oosten van de Gorditanian kaap en op de baai van de Golf van Asinara. Eén van de belangrijkste attracties van de stad is de 11e eeuw, drie Naved basiliek van San Gavino, gebouwd met behulp van kostbare hardstones zoals marmer, porfier en graniet. De kerk is de grootste Romaanse kerk in Sardinië. Ook van belang zijn de catacomben van Tanca Borgona, de ondergrondse gangen gebouwd voor religieuze praktijk.

Na Olbia, Porto Torres is het beste gediend haven van Sardinië. Veerboten verbinden het eiland met Genua (vaartijd: 11 uur 30 minuten), Civitavecchia (vaartijd: 7 uur 15 minuten) en Barcelona (vaartijd: 11 uur 15 minuten), Ajaccio (vaartijd: 3 uur 30 minuten), Propriano (vaartijd: 4 uur) en Marseille (vaartijd: 17 uur).

Porto Vecchio Gids

De Corsicaanse stad Porto Vecchio ligt ongeveer 65 km ten oosten van Sartène en 25 km van Bonifacio. De jachthaven is gebouwd op ex-kwelders en blijft belangrijke voor de stad. Het was vanwege de moerassen dat deze regio niet eerder is ontwikkeld, omdat vol muggen en malaria waren tot de 20e eeuw, hoewel de citadel op de heuvel uit de 16e eeuw dateert. De moerassen werden in de 20e eeuw drooggelegd, waardoor de communicatieverbindingen van de stad werd verbeterd, en haar huidige rol als badplaats heeft ontwikkeld. De stad heeft twee verschillende gebieden populair bij de bezoekers: de citadel en de oude stad en de jachthaven. De jachthaven is zeer aantrekkelijk, met tal van cafés en restaurants met uitzicht op de haven en is een populaire plek om te promenade, en de perfecte plek om een zomerse avond door te brengen. De citadel en de straten van de oude stad dateren uit de 16e eeuw, toen de Genuezen gecontroleerde Corsica. Binnen de oude stad rond de Place de la République kunnen bezoekers de oorspronkelijke verdedigingswerken en wallen ontdekken, en mooie oude gebouwen op smalle straten en pleinen vol met pittoreske huizen zien.