Paros
Anafi
Veerboten naar Cycladen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Paros - Anafi

Paros naar Anafi Veerboot

Er zijn ongeveer 3 wekelijkse afvaarten tussen Paros en Anafi. 2 maatschappijen varen deze route Blue Star Ferries & SeaJets. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Paros Anafi veerboten.

Paros Anafi Vaartijden

Paros Anafi veerboot afvaarten vertrekken meestal vanuit Paros rond 10:10. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 5u 3m.

Paros Anafi Veerboot Prijzen

Paros Anafi veerboot prijzen variëren tussen €46* en €113*. De gemiddelde prijs is meestal €76*. De goedkoopste Paros Anafi veerboot prijzen beginnen vanaf €31*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €65*. De gemiddelde prijs voor een auto is €239*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Paros naar Anafi?

De afstand tussen Paros en Anafi is ongeveer 63,2 mijl (101,7 km) of 54,9 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Paros Anafi veerboot?

Ja, Blue Star Ferries, SeaJets laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Paros en Anafi. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Paros en Anafi.

Kan ik te voet reizen van Paros naar Anafi?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Blue Star Veerboten, SeaJets tussen Paros en Anafi.

Paros Anafi Veerdienst schema's

  • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten
  • SeaJets - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Paros - Anafi Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Blue Star Ferries & SeaJets
Gemiddelde prijs 89 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 5h 4m
Snelste Zeiltijd 4h 55m
Eerste veerboot 10:10
Laatste veerboot 23:05
Afstand 54 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Paros naar Anafi?

De reistijd per veerboot van Paros naar Anafi is ongeveer 5h 22m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Paros naar Anafi?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Paros naar Anafi. Dit zijn
  • Blue Star Ferries
  • SeaJets

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Paros naar Anafi?

Boek overtochten van Paros naar Anafi via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Paros Gids

Paros is een Grieks eiland gelegen in het centrum van de Egeïsche Zee en is één van de Cycladen eilandengroep. Paros ligt in het westen van het eiland Naxos, die is gescheiden van Paros door een 8 km brede kanaal. Paros ligt ongeveer 160 km ten zuidoosten van Piraeus. Historisch, werd het eiland bekend om haar fijne witte marmer, die aanleiding gaf tot de term "Parian" om marmer te beschrijven. Vandaag de dag kan verlaten marmer steengroeven en mijnen worden gevonden op het eiland, maar Paros is vooral bekend als een populaire toeristische bestemming. Parikia (Parikia), de hoofdstad van Paros, is een mooie, Cycladische dorp met witgekalkte kubieke huizen en indrukwekkende neoklassieke herenhuizen. Een goed bewaard gebleven 13e eeuwse Venetiaanse kasteel staat trots op een heuvel in het centrum van het dorp en biedt een fantastisch uitzicht op Parikia. In de hoofdstad kunt u ook een belangrijke kerkelijke monument, de 6e-eeuwse kerk van Panagia Ekatontapyliani, ook wel Katapoliani bewonderen.

De haven van het eiland, ook Parikia genoemd, biedt onderdak aan zowel conventionele veerboten en snelboten. Veerboten vertrekken naar Piraeus en naar de andere Cycladen.


Anafi Gids

Het Griekse eiland Anafi is één van de Cycladen eilandengroep en is gelegen aan de oostkant van het eiland Santorini. Griekse Mythologie gaat dat Anafi, een paradijs van ongerepte schoonheid en "exotische" stranden gewassen door kristalhelder water, van de bodem van de Egeïsche zee was gekomen om onderdak te geven aan de Argonauten. Bij binnenkomst van de baai van Agios Nikolaos, zie je een prachtig Hora ontvouwen als in een amfitheater. Gebouwd op de ruïnes van een Venetiaans kasteel, Hora is een pittoresk beeld van witgekalkte-dome daken en smalle geplaveide straatjes. Het is het beeld dat eens had inspireerde de ambachtslieden die hun huis eiland verliet in de Cycladen aan de schilderachtige vestiging Anafiotika bouwen aan de voet van de Akropolis Rock in Athene, terug in 1860-1870.

In het oosten van het eiland ligt de rots van Kalamos. Het is de tweede hoogste monolithische kalksteen na Gibraltar en is een must see voor klimmers die zullen genieten van de uitdaging van de rots te bieden heeft. Ook de oude tempel van Apollo de Anafian en het klooster van Zoodochos lederen stoelen liggen op de voet van de rots. Voor fitter klimmers, is er nog een klooster op de top van Kalamos, met een adembenemend uitzicht op de zee en op de nabijgelegen eilanden.


Paros naar Anafi Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 10/06/2024 en 16-06-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 23:15 04:45 5 uur 30 minuten Ma, vr
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.