Pantelleria
Trapani
Veerboten naar Sicilië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Pantelleria - Trapani is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Pantelleria - Trapani

Pantelleria naar Trapani Veerboot

De Pantelleria Trapani veerdienst verbindt Pantelleria eiland met Sicilië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Liberty Lines Fast Ferries veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Siremar vertrekt tot 12 keer per week en duurt 5 uur 45 minuten.

Dus dat is een totaal van 19 overtochten per week op de Pantelleria Trapani route tussen Pantelleria eiland en Sicilië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Pantelleria eiland naar Sicilië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Pantelleria naar Trapani?

  De reistijd per veerboot van Pantelleria naar Trapani is ongeveer 4h 07m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Pantelleria naar Trapani?

  De prijs van de ferry overtocht van Pantelleria naar Trapani kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Pantelleria naar Trapani is 140 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Pantelleria naar Trapani?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Pantelleria naar Trapani. Dit zijn
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Pantelleria naar Trapani?

  Boek overtochten van Pantelleria naar Trapani via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Pantelleria naar Trapani?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Pantelleria naar Trapani reizen met
  • Liberty Lines Fast Ferries
  • Siremar
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Pantelleria naar Trapani?

  Ja, je kunt met een voertuig van Pantelleria naar Trapani reizen met
  • Siremar
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Pantelleria naar Trapani?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Wat is de afstand tussen Pantelleria en Trapani?

  De afstand van Pantelleria naar Trapani is ongeveer 77 zeemijlen.

Pantelleria Gids

Pantelleria is een Italiaans eiland gelegen in de Straat van Sicilië aan de Middellandse Zee. Het eiland ligt ongeveer 100 km ten zuidwesten van Sicilië en 60 km ten oosten van Tunesië. Het eiland wordt gekenmerkt door grillige lava steen, dwerg wijnstokken, stomen furnaroles en de Bagno dell'Aqua modderbaden buurt Bugebar. Het eiland is beroemd om zijn afgelegen baaien, perfect voor snorkelen en duiken. De noord-oostelijke uiteinde van het eiland biedt de beste plekken met een populaire Acquacalda bij Gadir. Hier kunt u ontspannen in de warme, ondiepe bronnen. Verder langs de kust vindt u steeds meer schilderachtige plekjes zoals Cala di Tramontana en Cala di Levante. De enige archeologische site op het eiland is op Mursia, waar de resten van sesi (oude grafmonumenten) te vinden zijn, de enige overgebleven bewijs van een bronstijd nederzetting. Veel van de graven zijn vernield en de lavasteen werd gebruikt om de beroemde dammusi (huizen met dikke, witte muren en ondiepe koepels)te bouwen.

Veerboten, voor auto's en passagiers, vertrekken uit de haven richting Trapani (Sicilië) en draagvleugelboten bieden veerdiensten voor voetpassagiers, naar Trapani en Mazara del Vallo.


Trapani Gids

Bekend als de "Stad van de Twee Zeeën", Trapani is een havenstad in West-Sicilië, gelegen op een landtong die zich uitstrekt in de zee met twee tanden, gedomineerd door de toren van Ligny en door de Lazzaretto. Met zijn Arabische contouren en sfeer, is West-Sicilië verpakt in de kleuren en geuren van Afrika. Een land historisch verbonden met de zee, de kustplaatsen is gegroeid uit oude handelshaven poorten omringd door kleine vissersdorpjes; het landschap wordt gekenmerkt door een glanzende witte zoutpannen die het decor voor prachtige zonsondergangen. Dankzij de strategische ligging, het oude Drepanon (de oorspronkelijke naam) was aanvankelijk de markt voorpost van Erice en vervolgens een Fenicische handelshaven. Vervolgens werd een Romeinse provincie, maar de diepste indruk werd achtergelaten op de stad door de daarop volgende drie eeuwen van de Arabische overheersing. Rond Trapani, bezienswaardigheden zijn de ommuurde middeleeuwse heuvel stad Erice, Marsala (beroemd om zijn wijn) en de oude Griekse stad van Selinunte. Een van de beste excursies - en een uitstekende uitvalsbasis voor een paar dagen - is een drie-eiland archipel voor de kust, de Egadische Eilanden. Twee van de eilanden kunnen worden bereikt vanuit Trapani in slechts 30 minuten.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.