Lerwick naar Kirkwall Veerboot

De Lerwick Kirkwall veerdienst verbindt Shetland Eilanden met Orkney Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten.

Lerwick Kirkwall vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Lerwick - Kirkwall Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Lerwick Kirkwall tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Lerwick Kirkwall boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Lerwick Gids

Lerwick is de hoofdstad en de belangrijkste haven van de Shetland-eilanden in Schotland. Lerwick ligt ongeveer 160 km van de noordoostelijke kust van Schotland, 340 km ten noorden van Aberdeen en 370 km ten westen van Bergen, Noorwegen. De stad ligt aan de oostkust van het vasteland van Shetland. De stad heeft vele voorzieningen die normaal gesproken alleen aangetroffen worden in grotere steden in het Britse vasteland. De stad heeft veel ontspanning en entertainment faciliteiten met een breed scala aan bars en nachtclubs. De stad is gecentreerd rond de drukke haven, terwijl Hay's Dock, ooit het centrum van de visserij-industrie en de scheepsbouw nu de thuisbasis is van de prachtige Shetland Museum en Archief.

De haven is het meest noordelijke gelegen haven van Verenigd Koninkrijk, op het kruispunt van de Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan. Lerwick haven heeft een nieuwe verhoogde passagier loopbrug om de nieuwste roll-on, roll-off-veerboten tegemoet te komen. Northlink Ferries verzorgt dag-en avondtochten tussen Lerwick en Aberdeen, met regelmatig tussenstops in Kirkwall op de Orkney-eilanden. De Shetland Islands gemeente biedt ook een ro-ro-veerdienst naar Out Skerries en Bressay vanuit een terminal in het centrum van de stad.

Kirkwall Gids

De stad Kirkwall, in de Orkney-eilanden, is de grootste stad en hoofdstad van het eiland. De stad ontleent zijn naam aan de Noorse naam Kirkjuvage (Church Bay), die later werd verbasterd tot Kirkvoe, Kirkwaa en dan Kirkwall. De Orkney-eilanden liggen buiten de noord-oost kust van Schotland. Beste eigenschap Kirkwall is misschien wel de zandstenen St Magnus Cathedral, algemeen beschouwd als de mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. De oorspronkelijke stad is een van de best bewaarde voorbeelden van een oude Noorse stad. Andere historische bezienswaardigheden in de stad zijn, waaronder het bisschoppelijk paleis en Earl's Palace. De stad was ooit een rustige plek van bezinning, maar is nu een bruisende marktstad, een levendig centrum om te winkelen en uit eten gaan. Bezoekers zullen een breed scala van accommodatie te vinden op het eiland, dat is geschikt voor lange en korte verblijven, bed and breakfast of self-catering.

Veerdiensten vanuit Orkney vertrekken naar Aberdeen (6 uur), Scrabster (90 minuten) en John O'Groats.