Lerwick
Kirkwall
Veerboten naar Orkney Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Lerwick - Kirkwall is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Lerwick - Kirkwall

Nieuwste aanbiedingen voor Lerwick - Kirkwall

Lerwick naar Kirkwall Veerboot

De Lerwick Kirkwall veerdienst verbindt Shetland Eilanden met Orkney Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten.

Lerwick Kirkwall vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Shetland Eilanden naar Orkney Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Lerwick naar Kirkwall is ongeveer 5h 30m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Lerwick naar Kirkwall kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Lerwick naar Kirkwall is 97 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Lerwick naar Kirkwall en dat is
  • Northlink Ferries
 • Boek overtochten van Lerwick naar Kirkwall via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Lerwick naar Kirkwall reizen met
  • Northlink Ferries
  : Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Ja, je kunt met een voertuig van Lerwick naar Kirkwall reizen met
  • Northlink Ferries
  : Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Northlink Ferries
 • De afstand van Lerwick naar Kirkwall is ongeveer 129 zeemijlen.

Lerwick Gids

Lerwick is de hoofdstad en de belangrijkste haven van de Shetland-eilanden in Schotland. Lerwick ligt ongeveer 160 km van de noordoostelijke kust van Schotland, 340 km ten noorden van Aberdeen en 370 km ten westen van Bergen, Noorwegen. De stad ligt aan de oostkust van het vasteland van Shetland. De stad heeft vele voorzieningen die normaal gesproken alleen aangetroffen worden in grotere steden in het Britse vasteland. De stad heeft veel ontspanning en entertainment faciliteiten met een breed scala aan bars en nachtclubs. De stad is gecentreerd rond de drukke haven, terwijl Hay's Dock, ooit het centrum van de visserij-industrie en de scheepsbouw nu de thuisbasis is van de prachtige Shetland Museum en Archief.

De haven is het meest noordelijke gelegen haven van Verenigd Koninkrijk, op het kruispunt van de Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan. Lerwick haven heeft een nieuwe verhoogde passagier loopbrug om de nieuwste roll-on, roll-off-veerboten tegemoet te komen. Northlink Ferries verzorgt dag-en avondtochten tussen Lerwick en Aberdeen, met regelmatig tussenstops in Kirkwall op de Orkney-eilanden. De Shetland Islands gemeente biedt ook een ro-ro-veerdienst naar Out Skerries en Bressay vanuit een terminal in het centrum van de stad.


Kirkwall Gids

De stad Kirkwall, in de Orkney-eilanden, is de grootste stad en hoofdstad van het eiland. De stad ontleent zijn naam aan de Noorse naam Kirkjuvage (Church Bay), die later werd verbasterd tot Kirkvoe, Kirkwaa en dan Kirkwall. De Orkney-eilanden liggen buiten de noord-oost kust van Schotland. Beste eigenschap Kirkwall is misschien wel de zandstenen St Magnus Cathedral, algemeen beschouwd als de mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. De oorspronkelijke stad is een van de best bewaarde voorbeelden van een oude Noorse stad. Andere historische bezienswaardigheden in de stad zijn, waaronder het bisschoppelijk paleis en Earl's Palace. De stad was ooit een rustige plek van bezinning, maar is nu een bruisende marktstad, een levendig centrum om te winkelen en uit eten gaan. Bezoekers zullen een breed scala van accommodatie te vinden op het eiland, dat is geschikt voor lange en korte verblijven, bed and breakfast of self-catering.

Veerdiensten vanuit Orkney vertrekken naar Aberdeen (6 uur), Scrabster (90 minuten) en John O'Groats.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking