Langesund
Hirtshals
Veerboten naar Denemarken
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Langesund - Hirtshals is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Langesund - Hirtshals

Nieuwste aanbiedingen voor Langesund - Hirtshals

Langesund naar Hirtshals Veerboot

De Langesund Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 30 minuten.

Langesund Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Langesund Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "23-08-2019"

  Keurig op tijd, alleen afrijden duurde dik half uur

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Fantastische ontvangst "

  Wij werden al direct bij het inchecken door de receptioniste verwelkomd met onze eigen naam, nog voor we iets hadden gezegd. Ze zag kennelijk aan ons nummerbord wie wij waren. Dat stelde ons direct volledig op ons gemak. Geweldig! Op de boot hebben we bij Grieg gegeten en dat was goed, hoewel degene die bediende wel wat vriendelijker had mogen zijn. Verder verliep alles zeer georganiseerd, zowel op de boot rijden als eraf rijden verliep vlot. Hoewel wij zonder kinderen reizen vonden we dat er leuke activiteiten voor de kinderen waren. verder een goed gesorteerde taks free shop. Er zouden wat meer zitplaatsen kunnen zijn; sommigen houden namelijk meerdere stoelen bezet door op banken te gaan liggen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "ferry langesund naar hirtshals"

  De reis van Langesund naar Hirtshals is aan te bevelen. Makkelijk te boeken via internet, niet duur. Logistiek verliep alles heel snel met de auto. We hadden geen zitplaatsen geboekt. Is voor een trip van 4½ uur overdag niet nodig. Op het dek voldoende plaatsen. Maar als het koud is kun je ook ergens binnen gaan zitten. Er is een speeltoestel voor de kinderen op het dek aanwezig en er was animatie voor de kinderen. Enige minpuntje: De friet die we bestelden was niet vers, dat was wel jammer.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Langesund hirtshals"

  Beautiful ship. Great journey.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Langesund Gids

Langesund is tijdens de zomermaanden een van de populairste bestemmingen van Noorwegen. De stad werd in 1765 gesticht op een prachtige locatie aan de gelijknamige fjord. In Langesund bevinden zich goed bewaarde en gerenoveerde achttiende-eeuwse huizen. De omgeving van Langesund leent zich bij uitstek voor het maken van prachtige wandelingen door de indrukwekkend mooie natuur.

De populariteit van Langesund tijdens de zomermaanden kan worden verklaard door het grote aantal zonuren dat de stad kent. In de Wrightegaarden worden 's zomers tal van openluchtconcerten georganiseerd. Wereldberoemde artiesten als Bob Dylan, Elton John, A-Ha en Little Richard traden op in Langesund. De bekendste bezienswaardigheid van Langesund is misschien wel Langoytangen fyr. Deze vuurtoren bevindt zich op Langøya, een eiland vlak buiten de stad.

Vanuit de haven van Langesund vertrekken het hele jaar door veerdiensten naar Hirtshals. De veerhaven beschikt over 4 short stay parkeerplaatsen. In de terminals bevinden zich onder andere verkoopautomaten met snacks en drankjes.


Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking