Heraklion
Syros
Veerboten naar Cycladen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Heraklion - Syros is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Heraklion - Syros

Heraklion naar Syros Veerboot

De Heraklion Syros veerdienst verbindt Kreta met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Minoan Lines veerdienst gaat tot 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 35 minuten Terwijl de veerdienst van Cyclades Fast Ferries vertrekt tot 3 keer per week en duurt 6 uur 20 minuten.

Dus dat is een totaal van 4 overtochten per week op de Heraklion Syros route tussen Kreta en Cycladen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Cycladen.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Heraklion naar Syros?

  De reistijd per veerboot van Heraklion naar Syros is ongeveer 6h 27m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Heraklion naar Syros?

  De prijs van de ferry overtocht van Heraklion naar Syros kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Heraklion naar Syros is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Heraklion naar Syros?

  Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Heraklion naar Syros. Dit zijn
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Heraklion naar Syros?

  Boek overtochten van Heraklion naar Syros via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Heraklion naar Syros?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Heraklion naar Syros reizen met
  • Minoan Lines
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Heraklion naar Syros?

  Ja, je kunt met een voertuig van Heraklion naar Syros reizen met
  • Minoan Lines
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Syros naar Syros?

  Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.
 • Wat is de afstand tussen Heraklion en Syros?

  De afstand van Heraklion naar Syros is ongeveer 0 zeemijlen.

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.


Syros Gids

Hoewel het Griekse eiland Syros tot de Cycladen eilandengroep behoort, de architectuur is meer Middeleeuwse dan Cycladische. De hoofdstad van het eiland Syros, Ermoupolis, wordt gekenmerkt door zijn elegante Venetiaanse herenhuizen, de schilderachtige wijk van Vaporia, de grote kerken en de indrukwekkende neoklassieke gebouwen, zoals het stadhuis en het Apollo Theatre in het centrale plein. De stranden van Syros zijn mooi en ontspannend, met veel toeristische faciliteiten en accommodatie die hen omringen. Er zijn tekenen van inhabitance op het eiland dateert uit de 3e millennium voor Christus in de regio's van Halandriani en Kastri. Bevindingen wijzen erop dat er een laboratorium van metaalbewerking moet zijn geweest op het eiland, die handelsbetrekkingen met Azië had. In de 6e eeuw voor Christus, werd Syros bezet door de bewoners van Samos en vele Samos 'bewoners verhuisden naar het eiland. Op dat moment, de belangrijkste arts en filosoof Pherecydis werd geboren in Syros en enkele jaren later ging hij naar Samos en werd de leraar van Pythagoras.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.