Civitavecchia
Palermo Termini Imerese
Veerboten naar Sicilië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Civitavecchia - Palermo Termini Imerese is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Civitavecchia - Palermo Termini Imerese

Nieuwste aanbiedingen voor Civitavecchia - Palermo Termini Imerese

Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese Veerboot

De Civitavecchia Palermo Termini Imerese veerdienst verbindt Rome met Sicilië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grandi Navi Veloci. De veerdienst gaat maximaal 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 12 uur 45 minuten.

Civitavecchia Palermo Termini Imerese vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Rome naar Sicilië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  De reistijd per veerboot van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese is ongeveer 12h 45m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  De prijs van de ferry overtocht van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese is 150 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese en dat is
  • Grandi Navi Veloci
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  Boek overtochten van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese reizen met
  • Grandi Navi Veloci
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  Ja, je kunt met een voertuig van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese reizen met
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan ik mijn hond mee aan boord nemen bij ferry overtochten van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese?

  Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Grandi Navi Veloci
 • Wat is de afstand tussen Civitavecchia en Palermo Termini Imerese?

  De afstand van Civitavecchia naar Palermo Termini Imerese is ongeveer 267 zeemijlen.

Civitavecchia Gids

Civitavecchia ("oude stad") is een stad gelegen in de provincie Rome, in de regio Lazio, Midden-Italië. De stad heeft een zeehaven, die aan de Tyrrheense Zee ligt en bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome. Het archeologisch museum van Civitavecchia is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw dat toebehoorde aan Clemente XIII, en werd gebouwd als het hoofdkantoor van de pauselijke garnizoen. Ook te zien in het museum zijn archeologische vondsten uit de stad van Centumcellae (oude naam van Civitavecchia) en uit de directe omgeving. Een andere interessante attractie in de stad, aan het centrale plein van Civitavecchia, is de kathedraal gewijd aan San Franciscus van Assisi, gebouwd over een kerk die al bestond en die door de Franciscaanse vaders werd gebouwd, na de concessie in 1610, verleend door paus Paulus V.
De haven wordt gevormd door twee pieren en een golfbreker, waarop de vuurtoren gebouwd zijn. Neem de veerboot vanaf Civitavecchia met Grandi Navi Veloci naar enkele van de mooiste bestemmingen van de Middellandse Zee, waaronder Sicilië, Sardinië en Tunesië.


Palermo Termini Imerese Gids

De Italiaanse stad Palermo Termini Imerese ligt ongeveer 40 km ten oosten van de stad Palermo op het eiland Sicilië. De site waar de stad nu zit is sinds de prehistorie bewoond. Veel archeologische opgravingen zijn gevonden door de jaren heen, hoewel de geschiedenis van de stad begon in 409 voor Christus toen haar oudere buurman, Himera (nu volledig binnen de grenzen van de gemeente), werd volledig verwoest door de Carthaagse leger onder Hannibal Mago.

Vandaag, enkele van de oude geschiedenis van de stad blijven met uitzondering van een paar fragmenten van de Romeinse architectuur en een heuveltopvesting. Er is niet veel in de stad voor bezoekers te zien, hoewel museum van de stad bevat een aantal Arabisch-periode vondsten. De stad is ook dicht bij de Himera archeologische site en een referentiepunt op weg naar Caccamo Castle. De ruïnes van het oude Himera (Imera), beroemd om de overblijfselen van de tempel van de Overwinning, bevinden zich in een kustvlakte aan de monding van de rivier de Imera ongeveer 5 km ten oosten van Termini en Caccamo ligt op ongeveer 14 km ten zuiden van Termini Imerese en Himera , een bochtige bergweg.

Vanuit de kleine haven vertrekken veerboten naar Civitavecchia op het Italiaanse vasteland.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.