Chora naar Skiathos Veerboot

De Chora Skiathos veerdienst verbindt Skopelos Eilanden met Sporadische eilanden en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Hellenic Seaways varen tot maximaal 7 keer per week, Anes Ferries 5 keer per week & de veerdienst van Aegean Flying Dolphins vaart tot maximaal 7 keer per week.

Er is een totaal van 19 overtochten per week op de Chora Skiathos route tussen Skopelos Eilanden en Sporadische eilanden en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Chora - Skiathos Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Chora Skiathos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Chora Skiathos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Skiathos Gids

Het Griekse eiland Skiathos is een kleine eiland gelegen aan de Egeïsche Zee. Het eiland is ongeveer 12 km lang en 6 km breed, met een totale oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer. Skiathos is de kleinste van de bewoonde eilanden van de Sporaden, waar het grootste deel van de bevolking langs de zuidkust woont, en waar de heuvels meer zachte hellingen hebben. De noordkant van het eiland is heuvelachtiger en robuust. Dennenbossen bestrijkt een groot deel van het interieur delen van het eiland, waardoor het veel groener dan de meeste andere Griekse mediterrane eilanden. De belangrijkste steden op het eiland zijn Skiathos stad en Koukounaries.

Skiathos is bewoond sinds de oudheid. Skiathos stad werd gesticht in de 6e of 7e eeuw voor Christus door de Ioniërs. In de loop der eeuwen is het eiland veroverd en gehouden door een opeenvolging van koloniserende beschavingen, met inbegrip van de Atheners, Spartanen, Macedoniërs, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen.

Skiathos is per boot verbonden met Thessaloniki, de andere eilanden in de Sporaden, de eilanden van de Cycladen en Kreta.