Cherbourg
Portsmouth
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Cherbourg - Portsmouth

Veerboot van Cherbourg naar Portsmouth

Er zijn gemiddeld 3 wekelijkse afvaarten tussen Cherbourg en Portsmouth. Deze ferry route wordt uitgevoerd door Brittany Ferries. Cherbourg Portsmouth veerboten kosten tussen €112 en €510, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Cherbourg Portsmouth veerboten.

Cherbourg Portsmouth Veerdienst Tijden

De eerste Cherbourg Portsmouth ferry vertrekt meestal vanuit Cherbourg rond 12:00. De laatste ferry vertrekt meestal om 23:30.

Hoe lang is de veerboot van Cherbourg naar Portsmouth?

Cherbourg Portsmouth Afvaarten op deze veerboot route kunnen ongeveer 7u 46m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 5u 0m. Vaartijden kunnen variëren, de duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Cherbourg Portsmouth Veerdienst schema's

Gemiddeld zijn er ongeveer 3 wekelijkse veerdiensten van Cherbourg naar Portsmouth. Deze afvaarten worden verzorgd door Brittany Ferries. Houd er rekening mee dat dienstregelingen per seizoen kunnen verschillen.

Cherbourg Portsmouth Veerboot Prijzen

Cherbourg Portsmouth veerboot prijzen variëren tussen €112* en €510*. De gemiddelde prijs is €289*. De goedkoopste Cherbourg Portsmouth veerboot prijzen beginnen vanaf €37*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €220*. De gemiddelde prijs voor een auto is €306*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Cherbourg naar Portsmouth?

De afstand tussen Cherbourg en Portsmouth is ongeveer 88,0 mijl (141,6 km) of 76,5 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Cherbourg Portsmouth veerboot?

Ja, Brittany Ferries laat auto's toe aan boord van veerboten tussen Cherbourg en Portsmouth. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Cherbourg en Portsmouth.

Kan ik te voet reizen van Cherbourg naar Portsmouth?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Brittany Ferries tussen Cherbourg en Portsmouth.

Mag ik mijn huisdier meenemen op de veerboot van Cherbourg naar Portsmouth?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Cherbourg naar Portsmouth met Brittany Ferries. Houd er rekening mee dat uw huisdier in het voertuig moet blijven tijdens de reis, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Cherbourg - Portsmouth Route-overzicht
Land van vertrek Frankrijk
Land van bestemming UK
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Brittany Ferries
Gemiddelde prijs 367 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 7h 46m
Snelste Zeiltijd 5h 0m
Eerste veerboot 12:00
Laatste veerboot 23:30
Afstand 76 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-07-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Cherbourg naar Portsmouth?

De reistijd per veerboot van Cherbourg naar Portsmouth is ongeveer 5h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Cherbourg naar Portsmouth?

De prijs van de ferry overtocht van Cherbourg naar Portsmouth kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Cherbourg naar Portsmouth is 403 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Cherbourg naar Portsmouth?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Cherbourg naar Portsmouth en dat is
  • Brittany Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Cherbourg naar Portsmouth?

Boek overtochten van Cherbourg naar Portsmouth via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Cherbourg naar Portsmouth?

Ja, je kunt als voetpassagier van Cherbourg naar Portsmouth reizen met
  • Brittany Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Cherbourg naar Portsmouth?

Ja, je kunt met een voertuig van Cherbourg naar Portsmouth reizen met
  • Brittany Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Cherbourg naar Portsmouth?

Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Brittany Ferries

Wat is de afstand tussen Cherbourg en Portsmouth?

De afstand van Cherbourg naar Portsmouth is ongeveer 76 zeemijlen.

Cherbourg Gids

Cherbourg ligt op het schiereiland Cotentin in het noordwesten van Frankrijk. In de negende eeuw ontwikkelde Cherbourg zich als havenstad onder het bewind van de Vikingen. In de napoleontische tijd veranderde de haven in een vesting om een mogelijke aanval door de Britse marine te voorkomen. Onderwaterconstructies werden met tussenpozen tot zinken gebracht bij de ingang van de haven en uiteindelijk vervangen door stapels metselwerk. Deze operatie begon in 1784 en werd pas voltooid in 1850, lang nadat Napoleon was verslagen tijdens de Slag bij Waterloo.

Er is veel te zien en te doen in Cherbourg. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Cite de la Mer (Stad van de Zee), een museum dat geheel in het teken staat van de maritieme geschiedenis. Het museum werd in 2002 geopend en bevindt zich in de cruiseterminal van de haven van Cherbourg. Ook zeer de moeite waard is de Jardin de la Roche Fauconniere, een particuliere botanische tuin in het Parc de la Fauconniere. Deze tuin werd in 1870 aangelegd en beschikt over meer dan 3400 verschillende bloem- en plantsoorten, veelal afkomstig van het zuidelijk halfrond.

Vanuit de haven van Cherbourg vertrekken veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.


Portsmouth Gids

Portsmouth ligt aan de zuidkust van Engeland in het graafschap Hampshire. De stad heeft een lange en sterke verbinding met de Royal Navy overspant eeuwen en was ooit een integraal onderdeel van de wereld van de scheepsbouw, waarbij de eerste droogdok in de late 15de eeuw werd verbouwd, die nog steeds wordt gebruikt. Portsmouth blijft een belangrijke basis voor de Koninklijke Marine en is de thuisbasis van vele voorname schepen, met zijn kroon op het werk dat het vlaggenschip van Lord Nelson, de HMS Victory. Door haar strategische bekendheid, werd Portsmouth vrij uitgebreid gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is dus nu veel meer een mix van nieuw en oud, met enkele van de meest historische gebieden, waaronder het Hard en de Point. De voorstad Southsea is een vaste favoriet van gezinnen op vakantie in Portsmouth en beschikt over een lange strook strand en twee pieren en een goede toeristische informatie centrum. Southsea is een bijzonder levendig deel van Portsmouth en heeft vele bars, cafés en een leuk thema park aan de Clarence Pier.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St. Helier, St. Peter Port en Ryde.


Cherbourg naar Portsmouth Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 15/07/2024 en 21-07-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Brittany Ferries 12:00 17:00 5 uur vr
Brittany Ferries 15:30 20:30 5 uur wo
Brittany Ferries 20:01 10:30 14 uur 29 minuten do
Brittany Ferries 23:30 08:00 8 uur 30 minuten Ma
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.