Boek uw overtocht naar Folkestone

De veerhaven van Folkestone in Engeland verbindt u met Calais in Frankrijk met een keuze uit 22 Dagelijks Overtochten. De duur van de Folkestone naar Calais overtocht uit 35 minuten en het kruispunt wordt bediend door Eurotunnel.

Folkestone Havenkaart

Klik voor Kaart

Folkestone Eurotunnel Alternatieven

Folkestone Eurotunnel

 • Eurotunnel
  • 22 Dagelijks Overtochten 35 min
  • Prijsaanvraag

Folkestone Gids

Folkestone is een kustplaats in het Shepway wijk in Kent,Engeland. Het was een Normandische vesting of in de buurt van de site van een Saksische fort en werd bekend voor zijn verbinding met de priorij van St. Eanswythe. De naam van de stad Folkestone was oorspronkelijk in het einde van de 7e eeuw bekend als Folcanstan (steen van Folca) een gemeenschappelijke oud Engels naam. Viking invallen waren gewoon in het gebied en de lieten grote schade aan de nederzettingen op Folkestone tot en met de 10e eeuw, en zelfs na Edward de Belijder in 1042 op de troon kwam, werd het dorp opnieuw afgebrand door Earl Godwin van Wessex, maar werd later door de koning verbannen. In ongeveer 1920, een aardverschuiving aan de East Cliff in Folkestone onthulde de resten van een grote Romeinse villa compleet met badkamers en hypocausts, een binnenplaats met een mozaïekvloer en een keuken met twee open haarden. De opgravingen werden door de Heer S.E. Winbolt uitgevoerd. De site werd uiteindelijk afgedekt in1957.

Hoe kom je in Folkestone Eurotunnel Haven

 • Folkestone Haven Adres

  UK Terminal, Ashford Road, Folkestone, CT18 8XX

 • Folkestone Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Folkestone vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Folkestone Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!