Veerboten naar Alderney
Veerboten vanaf 1 route en 2 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Alderney

Nieuwste aanbiedingen voor Alderney

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Alderney

Alderney is de derde grootste van de Kanaaleilanden, gelegen op 60 mijl van de zuidkust van Groot-Brittannië en ongeveer acht mijl van Frankrijk, in de buurt van Cherbourg.

Alderney is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, maar maakt deel uit van het baljuwschap van Guernsey, een zelf-regeert Britse Kroon Afhankelijkheid. Dit betekent dat het geen deel uitmaakt van de Europese Unie, maar is onderworpen aan de wetten immigratie van het Verenigd Koninkrijk. Het kleine eiland heeft een bevolking van ongeveer 2.000 mensen, en heeft een landmassa van slechts drie vierkante mijl.

Alderney wordt bediend met de veerboot van Dielette in Normandië, Frankrijk, die zelf goed is verbonden met de andere Kanaaleilanden, Ierland en Engeland.

Op slechts drie en een halve mijl lang en een en een halve mijl breed, reizen rond Alderney is geen uitdaging en veel bezoekers reizen te voet of per fiets. Toch zijn er taxi's en autoverhuur beschikbaar op het eiland. Meer dan tien mijl aan wegen koppelen de belangrijkste stad van St Anne met bestemmingen rond het eiland, en deze worden aangevuld met een goed onderhouden netwerk van paden voor fietsers en wandelaars.

Alderney heeft ook een treindienst die een twee mijl kustroute van de haven naar de vuurtoren volgt. Alsmede een methode om rond het eiland, de spoorlijn is iets van een toeristische attractie in zijn eigen recht, met name vanwege zijn bijzondere tweedehands rollend materieel, voormalige delen van de Londense metro.

Als toeristische bestemming, Alderney biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder vogels kijken, vissen, fietsen, varen, evenals het verkennen van de geschiedenis van het eiland en genieten van de spectaculaire natuur. turbulente en dramatische geschiedenis van Alderney wordt opgespoord door middel van een aantal historische gebouwen en monumenten op het eiland, die een intrigerende mix van Romeinse, Napoleontische en Duitse bouwstijlen bieden.

Er zijn verschillende begeleide wandelingen en rondleidingen rond het eiland, die het cultuur en erfgoed van het eiland tot leven brengen, en populair zijn onder de bezoekers.

Alderney wordt ook beschouwd als een zeer belangrijke plaats voor wilde dieren, en is populair bij vogelaars hele jaar door. Bezoekers kunnen papegaaiduikers, stormvogels, aalscholvers en bontbekplevieren zien, en het eiland is ook de thuisbasis van een ongewoon blonde-haired egel bevolking. milde klimaat Alderney is ook perfect voor wilde bloemen, waaronder orchideeën, en de klifpaden bieden prachtige uitzichten met een aantal fantastische natuurlijke bloemen.

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking