Aberdeen
Kirkwall
Veerboten naar Orkney Eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Aberdeen - Kirkwall

Veerboot van Aberdeen naar Kirkwall

Gemiddeld zijn er 3 wekelijkse afvaarten tussen Aberdeen en Kirkwall. Deze ferry route wordt aangeboden door Northlink Ferries. Aberdeen Kirkwall veerboten kosten tussen €76 en €485, afhankelijk van ticket details. Prijzen zijn exclusief servicekosten. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Aberdeen Kirkwall veerboten.

Aberdeen Kirkwall Veerdienst Tijden

De eerste Aberdeen Kirkwall ferry vertrekt meestal vanuit Aberdeen rond 17:00. De laatste ferry vertrekt meestal om 17:00.

Hoe lang is de veerboot van Aberdeen naar Kirkwall?

Aberdeen Kirkwall Vaartijden op deze veerboot route kunnen ongeveer 6h 0m duren. De snelste afvaarten zijn ongeveer 6u 0m. Vaartijden kunnen variëren, de duur verschilt vaak tussen de veerbootmaatschappijen en kan worden beïnvloed door weersomstandigheden.

Aberdeen Kirkwall Veerboot Dienstregelingen

Gemiddeld zijn er 3 wekelijkse veerdiensten van Aberdeen naar Kirkwall. Deze afvaarten worden verzorgd door Northlink Ferries. Houd er rekening mee dat dienstregelingen per seizoen kunnen verschillen.

Aberdeen Kirkwall Veerboot Prijzen

Aberdeen Kirkwall veerboot prijzen variëren tussen €76* en €485*. De gemiddelde prijs is €326*. De goedkoopste Aberdeen Kirkwall veerboot prijzen beginnen vanaf €31*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €126*. De gemiddelde prijs voor een auto is €407*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers, type voertuig, route en vaartijden. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Hoe ver is het van Aberdeen naar Kirkwall?

De afstand tussen Aberdeen en Kirkwall is ongeveer 140,6 mijl (226,2 km) of 122,1 zeemijl.

Kan ik met de auto reizen op de Aberdeen Kirkwall ferry?

Ja, Northlink Ferries laat auto's toe aan boord van de veerboten tussen Aberdeen en Kirkwall. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Aberdeen en Kirkwall.

Kan ik te voet reizen van Aberdeen naar Kirkwall?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Northlink Veerboten tussen Aberdeen en Kirkwall.

Mag ik mijn huisdier meenemen op de ferry van Aberdeen naar Kirkwall?

Huisdieren zijn toegestaan op de veerboten van Aberdeen naar Kirkwall met Northlink Ferries. Houd er rekening mee dat uw huisdier tijdens de reis in het voertuig moet blijven, tenzij de veerbootmaatschappij huisdierenverblijven aanbiedt.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Schotland naar Orkney Eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Aberdeen - Kirkwall Route-overzicht
Land van vertrek UK
Land van bestemming UK
Aantal operators 1
Bedieningspersoneel Northlink Ferries
Gemiddelde prijs 415 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 3
Gemiddelde vaartijd 6h 0m
Eerste veerboot 17:00
Afstand 122 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2024-07-02.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Aberdeen naar Kirkwall?

De reistijd per veerboot van Aberdeen naar Kirkwall is ongeveer 6h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Aberdeen naar Kirkwall?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Aberdeen naar Kirkwall en dat is
  • Northlink Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Aberdeen naar Kirkwall?

Boek overtochten van Aberdeen naar Kirkwall via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Aberdeen Gids

De stad Aberdeen gelegen in het noordoosten van Schotland en is de derde meest bevolkte stad van Schotland. Vaak genoemd "The Granite City" te wijten aan de vele gebouwen die gebouwd zijn uit lokaal graniet, Aberdeen is een bruisende stad met twee universiteiten en is de belangrijkste basis voor veel bedrijven die betrokken zijn in de Noordzee olie-industrie. Direct gekoppeld aan de olie-industrie, de commerciële helihaven van Aberdeen is een van de drukste ter wereld.

Aan de kust heeft Aberdeen een lange zandstrand gelegen tussen de rivier de Dee en de rivier de Don, die overgaat in de hoge zandduinen ten noorden van de Don en zich uitstrekt tot Fraserburgh. Ten zuiden van de Dee zijn steile rotswanden met slechts kleine kiezel en kiezelstranden in diepe inhammen. Een aantal granieten die ontsluiten langs de zuidkust zijn in het verleden uitgehakt, waardoor het een spectaculair landschap is geworden voor bergbeklimmen.

De haven was vroeger een vissershaven en werd later gebruikt voor de trawlvisserij en de olie-industrie. De haven van Aberdeen is tegenwoordig een belangrijke vertrekhaven voor de Oostzee en Scandinavië gebieden, met belangrijke export waaronder kunstmest, graniet, en chemicaliën.


Kirkwall Gids

De stad Kirkwall, in de Orkney-eilanden, is de grootste stad en hoofdstad van het eiland. De stad ontleent zijn naam aan de Noorse naam Kirkjuvage (Church Bay), die later werd verbasterd tot Kirkvoe, Kirkwaa en dan Kirkwall. De Orkney-eilanden liggen buiten de noord-oost kust van Schotland. Beste eigenschap Kirkwall is misschien wel de zandstenen St Magnus Cathedral, algemeen beschouwd als de mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. De oorspronkelijke stad is een van de best bewaarde voorbeelden van een oude Noorse stad. Andere historische bezienswaardigheden in de stad zijn, waaronder het bisschoppelijk paleis en Earl's Palace. De stad was ooit een rustige plek van bezinning, maar is nu een bruisende marktstad, een levendig centrum om te winkelen en uit eten gaan. Bezoekers zullen een breed scala van accommodatie te vinden op het eiland, dat is geschikt voor lange en korte verblijven, bed and breakfast of self-catering.

Veerdiensten vanuit Orkney vertrekken naar Aberdeen (6 uur), Scrabster (90 minuten) en John O'Groats.


Aberdeen naar Kirkwall Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 22/07/2024 en 28-07-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Northlink Ferries 17:00 23:00 6 uur Ma, wo, vr, zo
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.