Valletta naar Pozzallo Veerboot

De Valletta Pozzallo veerdienst verbindt Malta met Sicilië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Virtu Ferries. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 45 minuten.

Valletta Pozzallo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Valletta - Pozzallo Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Valletta Pozzallo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Valletta Pozzallo boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Valletta Gids

Valletta is de hoofdstad van Malta en ligt in het centraal-oostelijke deel van het eiland en de Valletta schiereiland is de thuisbasis van twee natuurlijke havens; Marsamxett en de Grand Harbour, dat is de belangrijkste haven van Malta dat een aantal kades bij Marsa heeft. Langs de oude zeedijk van Valletta de waterkant, die werd gebouwd door Manuel Pinto de Fonseca, er staat nu een cruiseschip terminal. Veel van de gebouwen van de stad dateren uit de 16e eeuw en werd gebouwd tijdens het bewind van de Orde van Sint Jan van Jeruzalem, ook wel bekend als de Hospitaalridders. De voornamelijk barokke stad heeft ook sporen van maniëristische, neo-klassieke en moderne architectuur en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op de stad zijn duidelijk te zien met vele littekens achtergelaten - met name de sloop van het Royal Opera House. In 1980 werd Valletta een UNESCO World Heritage Site verklaard en is het culturele centrum van het eiland met vele kerken, paleizen en musea voor toeristen om te verkennen.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Catania en Pozzallo.

Pozzallo Gids

De Italiaanse stad Pozallo is gelegen op het eiland Sicilië, in de regio Ragusa. De vele bezoekers worden aangetrokken door de stranden die bekroond zijn met de Blauwe Vlag in de erkenning van hun waterkwaliteit, milieueducatie en -informatie, milieubeheer en veiligheid. Misschien is de beste tijd om de stad te bezoeken is tijdens de 2e en 3e week van augustus, toen de stad gastheer Ferr 'Agosto. Gedurende deze periode is het niet ongewoon te vinden veel mensen feesten en slapen op het strand.

Sommige delen van Ragusa provincie zijn drastisch veranderd in de afgelopen twintig jaar, grotendeels te wijten aan het toerisme. Echter, veel plaatsen in Ragusa blijven onaangetast door de laatste twee eeuwen, en de sfeer van de 18e eeuw hen doordringt nog. Industrieën kunnen worden gevonden in de steden van Ragusa en Pozzallo waar de twee grote industriële gebieden zijn gevestigd.

De stad is ook een belangrijke haven met veerdiensten naar Malta met een reistijd van ongeveer 90 minuten op een high speed ferry.