Ustica
Trapani
Veerboten naar Sicilië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Ustica - Trapani is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Ustica - Trapani

Ustica naar Trapani Veerboot

De Ustica Trapani veerdienst verbindt Ustica Eiland met Sicilië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Liberty Lines Fast Ferries. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 35 minuten.

Ustica Trapani vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Ustica Eiland naar Sicilië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Ustica naar Trapani?

  De reistijd per veerboot van Ustica naar Trapani is ongeveer 2h 35m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Ustica naar Trapani?

  De prijs van de ferry overtocht van Ustica naar Trapani kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Ustica naar Trapani is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Ustica naar Trapani?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Ustica naar Trapani en dat is
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Ustica naar Trapani?

  Boek overtochten van Ustica naar Trapani via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Ustica naar Trapani?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Ustica naar Trapani reizen met
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Ustica naar Trapani?

  Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Trapani naar Trapani?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Liberty Lines Fast Ferries
 • Wat is de afstand tussen Ustica en Trapani?

  De afstand van Ustica naar Trapani is ongeveer 0 zeemijlen.

Ustica Gids

Het kleine Italiaanse eiland Ustica ligt aan de Tyrreense Zee, ongeveer 50 km ten noorden van Capo Gallo. Het maakt deel uit van de Aeolic eiland keten en haar land is eigenlijk het topje van een verzonken vulkaan. Landschap van het eiland wordt gekenmerkt door zwarte vulkanische rots met streepjes van roze en rode hibiscus bloemen en groene cactussen. Gelegen rond kusten van het eiland zijn vele kleine grotten en wateren van het eiland zijn beschermd in de omgeving van Marina Protetta Isola di Ustica (het eiland Ustica beschermd zeegebied). De wateren zijn natuurlijk duidelijk door de Atlantische stromingen onderhouden en zijn, als gevolg daarvan, vol met koraal en vissen. Dit maakt het eiland populair bij duikers en een van de beste duikplekken op het eiland is de Grotta del Gamberi, op zuidpunt van het eiland, waar er vele scheepswrakken om daar te zien. Ook populair bij duikers is Secca di Colobara aan de noordelijke kust waar veel sponzen kunnen worden gezien in het kristalheldere water.

Zowel draagvleugelboten als conventionele veerboten worden gebruikt om diensten vanuit de haven te verzorgen naar Palermo Stazione Marittima. De overtocht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten met de veerboot en rond 1 uur met de draagvleugelboot.


Trapani Gids

Bekend als de "Stad van de Twee Zeeën", Trapani is een havenstad in West-Sicilië, gelegen op een landtong die zich uitstrekt in de zee met twee tanden, gedomineerd door de toren van Ligny en door de Lazzaretto. Met zijn Arabische contouren en sfeer, is West-Sicilië verpakt in de kleuren en geuren van Afrika. Een land historisch verbonden met de zee, de kustplaatsen is gegroeid uit oude handelshaven poorten omringd door kleine vissersdorpjes; het landschap wordt gekenmerkt door een glanzende witte zoutpannen die het decor voor prachtige zonsondergangen. Dankzij de strategische ligging, het oude Drepanon (de oorspronkelijke naam) was aanvankelijk de markt voorpost van Erice en vervolgens een Fenicische handelshaven. Vervolgens werd een Romeinse provincie, maar de diepste indruk werd achtergelaten op de stad door de daarop volgende drie eeuwen van de Arabische overheersing. Rond Trapani, bezienswaardigheden zijn de ommuurde middeleeuwse heuvel stad Erice, Marsala (beroemd om zijn wijn) en de oude Griekse stad van Selinunte. Een van de beste excursies - en een uitstekende uitvalsbasis voor een paar dagen - is een drie-eiland archipel voor de kust, de Egadische Eilanden. Twee van de eilanden kunnen worden bereikt vanuit Trapani in slechts 30 minuten.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.