Stari Grad
Ancona
Veerboten naar Italië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Stari Grad - Ancona is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Stari Grad - Ancona

Nieuwste aanbiedingen voor Stari Grad - Ancona

Stari Grad naar Ancona Veerboot

De Stari Grad Ancona veerdienst verbindt Eiland Hvar met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Jadrolinija. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 9 uur 46 minuten.

Stari Grad Ancona vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Eiland Hvar naar Italië.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Stari Grad Gids

De Kroatische stad Stari Grad is gelegen aan de noordelijke kant van het eiland Hvar in de Dalmatië regio van Kroatië. Het ligt aan het eind van een lange beschermde baai en wordt beschouwd als een van de oudste steden in Europa. De oudste delen van de stad werden uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site. Vanwege de ligging in het midden van het eiland Hvar Stari Grad's, is het een veilige haven te zeilers voor eeuwen. Baai van Stari Grad wordt nog regelmatig bezocht door de meeste mensen reizen per boot door Midden-Dalmatië. Een wandeling door het centrum van Stari Grad's, gekenmerkt door smalle straatjes en pleintjes, roept een gevoel van het verleden. Het meest opvallende gebouw in Stari Grad is Tvrdalj, een grote en goed bewaarde versterkte burcht ooit behorend tot de bekende Kroatische dichter Petar Hektorovic. Let op de Latijnse en Kroatische inscripties in de muren en het standbeeld van Petar Hektorovic in de voorkant van het kasteel.

Vanuit de haven van de stad, veerboten naar Pescara, Ancona, Rijeka, Korcula, Dubrovnik en Mljet.


Ancona Gids

De moderne havenstad Ancona is gelegen in de regio Le Marche van Midden-Italië. De regio is populair, begunstigd om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en heerlijke gerechten, en terwijl Ancona zelf is niet strikt een toeristische stad heeft veel te bieden aan bezoekers. Ligt aan de Adriatische Zee, Ancona ligt op ongeveer 200 km van de stad Bologna en 280 km van Rome, de Italiaanse hoofdstad. Gelegen tussen de hellingen van de Monte Astagno en Monte Conero, de locatie maakte het gemakkelijk voor de oorspronkelijke bewoners van Syracuse te verdedigen. Gesticht rond 386 voor Christus, zullen bezoekers van Ancona niet ver van de haven blij zijn met de historische stad op een heuvel. Griekse kooplieden vestigde een Purper fabriek in de stad en hun invloed op de streek is opmerkelijk. Tijdens de Romeinse tijd had de stad een eigen munt systeem en Grieks werd het hele gebied gesproken.

Ancona is een zeer belangrijke zeehaven en is zeer goed verbonden door zijn haven met vele andere locaties. De beste en gemakkelijkste manier om Ancona te bereiken is met de veerboot, met diensten naar bestemmingen zoals Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa en Dugi Otok.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking