Sète naar Al Hoceima Veerboot

De Sète Al Hoceima veerdienst verbindt Frankrijk met Marokko. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 46 uur 59 minuten.

Sète Al Hoceima vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Sète - Al Hoceima Veerbootmaatschappij

Sète Gids

Sete, voorheen bekend als Cette tot 1928, is een stad in het departement Herault in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. De stad is een badplaats en haven, dat ligt aan de Middellandse Zee kust en wordt beschouwd als het Venetië van de Languedoc. De stad bestaat uit twee delen. De lage-stad is de ligging van de haven en wordt doorkruist door kanalen en bruggen. De hoge stad is gelegen op de Mont St Clair. Populaire attracties met toeristen in de lage stad zijn de mooie huizen langs de haven, de grachten en de visserij. De Pointe Courte deel van de stad is ook een 'dorp binnen een stad'. Er zijn cafés, restaurants en bars gelegen langs het kanaal randen.

Gelegen aan de voet van de Mont St Clair, op 175 meter boven de zeespiegel, is de stad gelegen tussen de Golf van Thau en de Middellandse Zee. Het gezichtspunt van de top van de Mont St Clair zullen de bezoekers te voorzien van een goed gevoel voor de lay-out van de stad en biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving.

Al Hoceima Gids

De Marokkaanse stad Al Hoceima ligt aan de rand van het Rifgebergte, aan de Middellandse Zeekust. De stad is een van de mooiste steden van Marokko. De stad wordt door de lokale bevolking ook wel Biya genoemd. Meer dan drie eeuwen lang stond Al Hoceima onder het bewind van de Spanjaarden, die de stad Villa Sanjuro noemden. Vandaag de dag is Al Hoceima een moderne stad waarin de Spaanse invloeden nog steeds merkbaar zijn. Veel inwoners spreken Spaans als tweede of derde taal, maar het merendeel van de bevolking spreekt het Berbers dialect Tamazight.

De haven biedt ruimte aan zowel vissersboten als veerboten. Toeristen kunnen bootjes huren voor het maken van dagtochten.