Portoferraio naar Cavo Veerboot

De Portoferraio Cavo veerdienst verbindt Elba met Elba. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 28 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 minuten.

Portoferraio Cavo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Portoferraio - Cavo Veerbootmaatschappij

  • Toremar
    • 4 Afvaarten / Dag 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Portoferraio Cavo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Portoferraio Gids

Portoferraio is een stad gelegen in de provincie Livorno, aan de rand van de haven op het Italiaanse eiland Elba. De naam van Portoferraio (betekent "IJzeren Poort" in het Italiaans) is afkomstig van de ijzeren molen in de stad, die de stad bekende maakte in de 19e eeuw. Gedurende deze periode, de stad werd de belangrijkste scheepvaart haven van winstgevende ijzererts naar het vasteland. Dankzij de verblijf van Napoleon in 1814, Portoferraio en het hele eiland hebben genoten van een tijdperk van glorie.

Portoferraio lijkt op een baai, beschermd tegen piraten door het bastions die beschutting bieden van de zee. De stad werd oorspronkelijk opgericht als een vesting, waarvan de oude bastions zijn nog gedeeltelijk goed bewaard gebleven, en dit samen met de historische muren, vormen een van de meest populaire toeristische attracties van Portoferraio. Een paar kilometer van Portoferraio, richting Bagnaia, in het gehucht genaamd Le Grotte, liggen de resten van een Romeinse villa uit de keizertijd. Deze werden bedekt onder planten en struiken tot 1960. De graven vormde een grote complex met muren in opussenreticulatum, grote terrassen met uitzicht op zee en een zwembad met verwarming en watercyclus systeem.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.

Cavo Gids

De havenstad Cavo is gelegen op het Italiaanse eiland Elba, het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en de derde grootste in Italië na Sardinië en Sicilië. Samen met acht andere eilanden, waaronder Giglio, Giannutri en Montecristo, het is onderdeel van het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel, de grootste marine park in Europa. Het eiland is beroemd over de hele wereld voor het herbergen van de Franse keizer Napoleon in 1814 tijdens zijn ballingschap. Maar de geschiedenis gaat terug tot de prehistorie, met de Ilvati stam uit Liguria die het eiland Ilva genoemd. Het was toen voor het eerst door de Etrusken en later bewoond door de Romeinen, die het eiland en haar rijke afzettingen van ijzer en zijn modderbaden gewaardeerd. Er zijn een aantal aanwijzingen om het verleden van het eiland, van de archeologische vondsten in de musea aan de indrukwekkende forten en militaire constructies zoals Castello del Volterraio en naar de prachtige Napoleontische residenties van de jaren 1800, zoals Palazzina dei Mulini.