Playa Santiago naar San Sebastian de la Gomera Veerboot

De Playa Santiago San Sebastian de la Gomera veerdienst verbindt Tenerife met La Gomera. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fred Olsen Express. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 31 minuten.

Playa Santiago San Sebastian de la Gomera vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Playa Santiago - San Sebastian de la Gomera Veerbootmaatschappij

  • Fred Olsen Express
    • 3 Afvaarten / Dag 31 min
    • Prijsaanvraag

Playa Santiago Gids

Aan de zuidkust van het Canarische Eiland La Gomera ligt het kleine stadje Playa Santiago.

Playa Santiago was ooit de drukste plek op het eiland met fabrieken, een scheepswerf en haven waar vanuit bananen en tomaten geëxporteerd werden. Tot de stad in de jaren zestig werd getroffen door een agrarische crisis.

De afgelopen jaren heeft toerisme de stad echter nieuw leven ingeblazen. Gelegen in het zonnigste gedeelte van La Gomera is Playa Santiago nu een van de belangrijkste toeristische plekken op het eiland. In het stadscentrum staat de magnifieke kerk van Salvador del Mundo met 'n beeld van Christus uit de 17e eeuw en de hermitage van San Lorenzo.

In de omgeving van Palya Santiago bevinden zich nog een aantal kustplaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het strand van Erese.

San Sebastian de la Gomera Gids

De Spaanse stad San Sebastián de La Gomera is de hoofdstad van het eiland La Gomera op de Canarische Eilanden. Het is ook bekend als "Isla Colombina" vanwege de historische banden met de ontdekking van Amerika. De stad groeide rond een natuurlijke baai en aan deze dag heeft vele plaatsen en monumenten van belang, zoals de kerk van La Asunción, de Pozo de la Aguada en de Torre del Conde (Toren van de graaf) bewaard gebleven. De stad heeft uitstekende bezoeker faciliteiten aanbieden van een breed scala aan recreatieve activiteiten, waaronder de kans om allerlei watersporten te beoefenen in het havengebied. Binnenland, wandelen of fietspaden zijn de beste manieren om de enorme bergachtige landschap van La Gomera en enkele van haar natuurlijke schatten, zoals de Majona Nature Reserve en het Nationaal Park van Garajonay verkennen.

Er zijn dagelijkse overtochten naar het naburige eiland Tenerife, en diensten per catamaran rond het eiland zijn ook beschikbaar vanuit de haven.