Lerwick
Aberdeen
Veerboten naar Schotland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Lerwick - Aberdeen is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Lerwick - Aberdeen

Nieuwste aanbiedingen voor Lerwick - Aberdeen

Lerwick naar Aberdeen Veerboot

De Lerwick Aberdeen veerdienst verbindt Shetland Eilanden met Schotland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Northlink Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 12 uur.

Lerwick Aberdeen vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Shetland Eilanden naar Schotland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Lerwick naar Aberdeen?

  De reistijd per veerboot van Lerwick naar Aberdeen is ongeveer 12h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Lerwick naar Aberdeen?

  De prijs van de ferry overtocht van Lerwick naar Aberdeen kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Lerwick naar Aberdeen is 202 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Lerwick naar Aberdeen?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Lerwick naar Aberdeen en dat is
  • Northlink Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Lerwick naar Aberdeen?

  Boek overtochten van Lerwick naar Aberdeen via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Lerwick naar Aberdeen?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Lerwick naar Aberdeen reizen met
  • Northlink Ferries
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Lerwick naar Aberdeen?

  Ja, je kunt met een voertuig van Lerwick naar Aberdeen reizen met
  • Northlink Ferries
 • Kan ik mijn hond mee aan boord nemen bij ferry overtochten van Lerwick naar Aberdeen?

  Ja, honden zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig om je hond mee te nemen aan boord. Lees vooraf alle overheidsvoorschriften en reisinformatie met huisdieren. Momenteel kun je honden meenemen op veerboten van
  • Northlink Ferries
 • Wat is de afstand tussen Lerwick en Aberdeen?

  De afstand van Lerwick naar Aberdeen is ongeveer 189 zeemijlen.

Lerwick Aberdeen Veerboot klantenrecensies

 • "Van Lerwick naar Kirkwall"

  Mooie nette ruime buitenhut.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Lerwick Gids

Lerwick is de hoofdstad en de belangrijkste haven van de Shetland-eilanden in Schotland. Lerwick ligt ongeveer 160 km van de noordoostelijke kust van Schotland, 340 km ten noorden van Aberdeen en 370 km ten westen van Bergen, Noorwegen. De stad ligt aan de oostkust van het vasteland van Shetland. De stad heeft vele voorzieningen die normaal gesproken alleen aangetroffen worden in grotere steden in het Britse vasteland. De stad heeft veel ontspanning en entertainment faciliteiten met een breed scala aan bars en nachtclubs. De stad is gecentreerd rond de drukke haven, terwijl Hay's Dock, ooit het centrum van de visserij-industrie en de scheepsbouw nu de thuisbasis is van de prachtige Shetland Museum en Archief.

De haven is het meest noordelijke gelegen haven van Verenigd Koninkrijk, op het kruispunt van de Noordzee en het noorden van de Atlantische Oceaan. Lerwick haven heeft een nieuwe verhoogde passagier loopbrug om de nieuwste roll-on, roll-off-veerboten tegemoet te komen. Northlink Ferries verzorgt dag-en avondtochten tussen Lerwick en Aberdeen, met regelmatig tussenstops in Kirkwall op de Orkney-eilanden. De Shetland Islands gemeente biedt ook een ro-ro-veerdienst naar Out Skerries en Bressay vanuit een terminal in het centrum van de stad.


Aberdeen Gids

De stad Aberdeen is de derde meest bevolkte stad in Schotland en is gelegen aan de noordoostelijke kust van Schotland. Architectuur van de stad staat bekend om zijn gebruik van graniet, die op zijn beurt heeft geleid tot de stad vaak wordt genoemd de "Granite City". Aberdeen is al lang bekend om zijn 45 parken en tuinen, en stadsbreed bloemenpracht die twee miljoen rozen, 11.000.000 narcissen en 3.000.000 krokussen bevatten. De stad heeft de Royal Horticultural Society Brittannië twintig keer en de grote stad categorie elk jaar sinds 1968 gewonnen in Bloei 'Beste Binnenstad' award tien keer, de totale Schotland in Bloom competitie.

De haven van Aberdeen is goed verbonden door weg, spoor en lucht, vanwege de uitstekende infrastructuur voor transport. De faciliteiten op de terminal zijn beperkt tot een supermarkt en een koffiebar. De terminal biedt goede voorzieningen voor gehandicapte reizigers, maar bezoekers met speciale behoeften moeten contact opnemen met hun ferrymaatschappij. Er zijn regelmatige diensten van de haven naar Lerwick op de Shetland-eilanden met een vaartijd van ongeveer 1 uur en 30 minuten. Er zijn ook drie afvaarten per week naar Kirkwall met een vaartijd van ongeveer 6 uur.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.