Ischia naar Forio Veerboot

De Ischia Forio veerdienst verbindt Gulf of Napoli met Gulf of Napoli. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Alilauro. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 minuten.

Ischia Forio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ischia - Forio Veerbootmaatschappij

Ischia Gids

Ischia is een Italiaans eiland gelegen aan de Tyrreense Zee, aan de noordkant van de Golf van Napels, die ligt op ongeveer 30 km afstand ligt. Ischia is het grootste van de Brandende Eilanden en ligt op ongeveer 10 km van oost naar west en 7 km van noord naar zuid. Het vulkanische eiland is bijna volledig bedekt door bergen met zijn hoogste punt op 788 meter boven de zeespiegel.

Het toeristische industrie van het eiland is grotendeels neer op haar thermale baden, warmwaterbronnen en vulkanische modder die veroorzaakt worden door de vulkanische activiteit op het eilanden. Het eiland is populair bij veel toeristen uit Europa en Azië. Afgezien van de thermen, het eiland heft veel te bieden. De Aragonese Castle (Castello Aragonese) werd gebouwd op een rots in de buurt van het eiland in 474 voor Christus en is vandaag de dag is het meest bezochte monument op het eiland, die toegankelijk is via een tunnel waarlangs een kleine kapel ligt die ingewijd werd door Johannes Joseph van het Kruis.

Vanuit de haven van Ischia vertrekken veerboten naar Napels, Pozzuoli en Procida.