Helsinki
St Petersburg
Veerboten naar Rusland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Helsinki - St Petersburg is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Helsinki - St Petersburg

Nieuwste aanbiedingen voor Helsinki - St Petersburg

Helsinki naar St Petersburg Veerboot

De Helsinki St Petersburg veerdienst verbindt Finland met Rusland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, St Peter Line. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 14 uur.

Helsinki St Petersburg vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Finland naar Rusland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Helsinki Gids

Helsinki is de hoofdstad van Finland. De stad ligt in de zuidelijke regio Uusimaa, aan de oevers van de Finse Golf. Helsinki ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Tallinn in Estland, 400 kilometer ten noorden van Stockholm in Zweden en 300 kilometer ten westen van Sint-Petersburg in Rusland. Helsinki wordt beschouwd als een van de belangrijkste steden van Noord-Europa. De stad speelt een grote rol als het gaat om de Finse politiek, financiën, commerciële activiteiten en cultuur.

Een belangrijke bezienswaardigheid van Helsinki is het Nationaal Museum van Finland dat beschikt over een indrukwekkende collectie van historische voorwerpen die zijn terug te voeren tot de prehistorische tijd. Het museum is gevestigd in een neoclassicistisch kasteel dat op zichzelf al een bezoek waard is. Daarnaast zijn het Helsinki City Museum en het Design Museum echte aanraders.

De haven van Helsinki is de grootste haven van Finland en de tweede grootste haven van Scandinavië. Het havengebied bestaat uit 3 havens en 6 passagiersterminals. Vanuit de haven van Helsinki vertrekken veerdiensten naar Stockholm in Zweden, Travemunde in Duitsland en Tallinn in Estland.


St Petersburg Gids

De Russische stad Sint-Petersburg wordt vaak door de bewoners 'Piter' genoemd, en was voorheen Leningrad. De stad heeft een interessant verleden met meer dan 300 jaar geschiedenis, en meer dan 200 jaar als de hoofdstad van het hele Russische Rijk. Vandaag, St Petersburg is een geweldige stad voor bezoekers, en brengt de visie van Tsaar Peter de Grote tot leven, die de stad in de jaren 1700 heeft opgericht. De rivier de Neva en een aantal kanalen kunnen in de stad worden gezien, waarlangs besoekers grote paleizen en een aantal andere belangrijke gebouwen die uit de 18e eeuw dateren kunnen zien. St. Petersburg is de plaats waar de Russische ballet werd opgericht en is ook de thuisbasis van vele gerenommeerde componisten, zoals Sergei Rachmaninoff.
Veel van de beste bezienswaardigheden in St. Petersburg zijn te vinden rond het eigenlijke centrum van de stad en de hoofdweg, de Nevsky Prospekt. Als u een wandeling maakt rond Palace Square, plaatselijk bekend als de Dvortsovaya Ploshchad, vindt u de prachtige architectuur van het Winter Palace te zien, of als alternatief een cruise op een van de kanalen van de stad op een waterbus, die ook bij de Mikhaylovsky Tuinen stopt.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking