Fishguard naar Rosslare Veerboot

De Fishguard Rosslare veerdienst verbindt Wales met Ierland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 15 minuten.

Fishguard Rosslare vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Fishguard - Rosslare Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Fishguard Rosslare tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Fishguard Rosslare boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Fishguard Rosslare Veerboot klantenrecensies

 • "Goodbye Ireland"

  Nachtelijke reis, begonnen om 00.00. Rustige overtocht, , rond 04.00 in Rosslare. Prima gegaan, beetje kunnen slapen.

  'Toine' reisde mee op de route Fishguard Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Nordica

  Lees meer Lees minder
 • "Dik in orde"

  Alles dik in orde, stipte service

  'Lesley' reisde mee op de route Fishguard Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Europe

  Lees meer Lees minder
 • "cederlands"

  Verzorgde VIP lounge!

  'Mia' reisde mee op de route Fishguard Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Europe

  Lees meer Lees minder
 • "Prima service"

  Bij aankomst bleek het afhalen van een ticket niet meer nodig te zijn (de geprinte bevestiging is voldoende) en kreeg ik ook een toegangsbewijs voor de Stena Plus lounge. Een uitstekende verrassing, want rustige zitplaatsen, gratis drinken hapjes in overvloed en de mogelijkheid om te dineren in alle rust. Echte een aanrader!

  'Paul' reisde mee op de route Fishguard Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Europe

  Lees meer Lees minder

Fishguard Gids

Fishguard is een kustplaats gelegen in Pembrokeshire, Zuidwest-Wales. De stad is verdeeld in twee delen: de belangrijkste stad van Fishguard en Lower Fishguard (of "Lower Town" genoemd door de lokale bevolking). De stad, gelegen waar de rivier Gwaun de zee ontmoet, heeft een vissersvloot met een korte getijden kade. In de belangrijkste stad zullen bezoekers een parochiekerk en een typische High Street vinden met een gebruikelijke mix van winkels, cafés en pubs.
Het gebied rond Fishguard is rijk aan flora en fauna en toont een grote verscheidenheid van kleurrijke wilde bloemen en zeezoogdieren waaronder de grijze zeehond, bruinvissen en dolfijnen. De lokale vogels zijn onder andere de Wulp, Tureluur en Sanderling regelmatig te zien zijn in de lagere gebied van de haven van Fishguard, en Roodborsttapuit, Aalscholver en Noordse Stormvogel, te zien vanaf het kustpad.
Fishguard is een van de twee havens van het Pembrokeshire gebied die veerdiensten verlenen aan de Republiek Ierland. De haven ligt aan Goodwick, op slechts 1½ km van het centrum van Fishguard. Er zijn over het algemeen 4 diensten van en naar Rosslare. De ferry terminal wordt beheerd door Stena Line en heeft een aantal faciliteiten, waaronder een cafetaria, waar u warm en koud drunken en snacks kunt kopen, de Cuppacabana bar en een selectie van automaten.

Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford en is al meer dan honderd jaar lang een populaire toeristische trekpleister. De volledige naam van de plaats, Rosslare Strand, wordt voornamelijk gebruikt om de plaats te onderscheiden van het nabijgelegen Rosslare Harbour.

Rosslare kent jaarlijks veruit de meeste zonuren van Ierland. Het lange zandstrand van de stad heeft een blauwe vlag en is populair onder zwemliefhebbers en gezinnen. In de buurt van Rosslare bevinden zich ook een aantal goede golfbanen.

De haven van Rosslare beschikt over een restaurant, bar met zeezicht, wachtruimte, speelruimte voor kinderen, winkels, autoverhuur en babyverschoonruimte. Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en naar Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.