Egina
Piraeus
Veerboten naar Athene
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Egina - Piraeus is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Egina - Piraeus

Egina naar Piraeus Veerboot

De Egina Piraeus veerdienst verbindt Saronische Eilanden met Athene en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Hellenic Seaways varen tot maximaal 10 keer per dag, Anes Ferries 3 keer per dag, Saronic Ferries 9 keer per dag & de veerdienst van Aegean Flying Dolphins vaart tot maximaal 8 keer per dag.

Er is een totaal van 30 overtochten per dag op de Egina Piraeus route tussen Saronische Eilanden en Athene en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Saronische Eilanden naar Athene.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Egina naar Piraeus?

  De reistijd per veerboot van Egina naar Piraeus is ongeveer 56m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Egina naar Piraeus?

  De prijs van de ferry overtocht van Egina naar Piraeus kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Egina naar Piraeus is 36 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Egina naar Piraeus?

  Er zijn 4 populaire veerbootmaatschappijen voor Egina naar Piraeus. Dit zijn
  • Hellenic Seaways
  • Anes Ferries
  • Saronic Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Egina naar Piraeus?

  Boek overtochten van Egina naar Piraeus via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Egina naar Piraeus?

  Ja, je kunt als voetpassagier van Egina naar Piraeus reizen met
  • Hellenic Seaways
  • Anes Ferries
  • Saronic Ferries
  • Aegean Flying Dolphins
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Egina naar Piraeus?

  Ja, je kunt met een voertuig van Egina naar Piraeus reizen met
  • Anes Ferries
  • Saronic Ferries
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Piraeus naar Piraeus?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Hellenic Seaways
  • Anes Ferries
  • Saronic Ferries
 • Wat is de afstand tussen Egina en Piraeus?

  De afstand van Egina naar Piraeus is ongeveer 16 zeemijlen.

Egina Gids

Aegina is een van de Saronische eilanden van Griekenland en ligt op ongeveer 17 mijl vanaf Athene. Het eiland is ongeveer driehoekig van vorm en meet ongeveer 6 mijl van noord naar zuid, en 9 mijl van oost naar west. Ongeveer twee derde van het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan, en het noorden en westen van het eiland bestaat uit vruchtbare grond waar een mengsel van gewassen worden geteeld, waaronder graan, katoen, druiven, amandelen, olijven en vijgen.

Stranden van het eiland zijn een populaire toeristische attractie omdat de reisduur van draagvleugelboot overtochten vanuit Piraeus slechts veertig minuten duren. Er zijn regelmatige busdiensten vanaf Aegina stad naar diverse bestemmingen op het eiland, zoals Agia Marina en Portes, een vissersdorp gelegen aan de oostkust. Andere attracties op het eiland zijn onder andere de Tempel van Aphaea die opgedragen werd aan zijn naamgenoot, een godin die later werd geassocieerd met Athena. De tempel was onderdeel van het pre-christelijke en gelijkzijdige driehoek van heilige tempels waaronder de Atheense Parthenon en de tempel van Poseidon in Sounion. Ook op het eiland ligt het klooster van Agios Nectarios die gewijd was aan de heilige Nectarios, een recente heilige van de Grieks-orthodoxe kerk.


Piraeus Gids

De Griekse havenstad Piraeus heeft de derde grootste haven ter wereld. De stad is uitgegroeid tot een belangrijk vertrek- en aankomstpunt van vele veerroutes over de Egeïsche Zee. Piraeus wordt vaak gezien als een buitenwijk van Athene maar heeft op zichzelf ook genoeg te bieden. Met name de wijken rondom de haven van Mikrolimano en de jachthaven van Zea zijn zeker een bezoek waard. Elk jaar wordt in februari het Ecocinema International Film Festival georganiseerd waarbij een grote selectie van films wordt vertoond in de Atticon Cinema en Cineac Cinema op het plein bij het stadhuis.

Het gebied aan de kustlijn van Piraeus werd in aanloop naar de Olympische Spelen van 2004 in Athene goed onder handen genomen en beschikt over restaurants, bars en cafés. De mooie promenade loopt langs de Middeleeuwse stadsmuren die een inkijkje geven in de rijke geschiedenis van de stad.

Vanuit Piraeus vertrekken zowel binnenlandse veerdiensten naar Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos en het oostelijke deel van Griekenland als internationale veerdiensten naar uiteenlopende bestemmingen aan de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.