Dublin naar Holyhead Veerboot

De Dublin Holyhead veerdienst verbindt Ierland met Wales en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Irish Ferries veerdienst gaat tot 5 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur Terwijl de Stena Line veerdienst loopt tot 4 keer per dag met een duur van 3 uur 21 min.

Dus dat is een totaal van 63 overtochten per week op de Dublin Holyhead route tussen Ierland en Wales. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Dublin naar Holyhead Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Wales pagina.

Dublin - Holyhead Veerbootmaatschappij

  • Irish Ferries
    • 5 Afvaarten / Dag 2 uur
    • Prijsaanvraag
  • Stena Line
    • 4 Afvaarten / Dag 3 uur 21 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Dublin Holyhead tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dublin Holyhead boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dublin Gids

De stad van Dublin is de grootste stad en hoofdstad van Ierland en is gelegen in de provincie Leinster aan de oostkust aan de monding van de rivier de Liffey. De oorsprong van de stad is te traceren terug tot de Vikingtijd, maar de stad begon snel uit te breiden in de 17e eeuw. Dublin trekt miljoenen toeristen per jaar en heeft veel bezienswaardigheden en attracties. Een van de oudste monumenten in de stad is het kasteel van Dublin, die voor het eerst werd opgericht in 1204, kort na de Normandische invasie. Veel toeristen bezoeken ook Trinity College, Dublin om het Boek van Kells te zien, een geïllustreerd manuscript gecreëerd door Ierse monniken circa 800. Ha'penny Bridge; een oude ijzeren loopbrug over de rivier de Liffey is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Dublin en wordt beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden van Dublin.
Dublin haven is de drukste passagiershaven van Ierland, en verwelkomt 1 ½ miljoen passagiers per jaar die veerdiensten nemen naar bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en andere havens in Europa. De haven heeft drie terminals en ligt aan de monding van de rivier de Liffey, minder dan 3 kilometer van het stadscentrum.

Holyhead Gids

De stad en haven Holyhead is gelegen op Holy Island in Anglesey in Wales. Op een gegeven moment werd Holy Island aangesloten op Anglesey via de Four Mile Bridge, maar in de 19e eeuw een dam werd gebouwd, De Cobb, die nu draagt de hoofdweg en de spoorverbindingen van en naar de stad. Het centrum van de stad is gebouwd rond St. CYBI's Church, die is gebouwd in een van Europa's weinige drie ommuurde Romeinse forten (de vierde wand zijnde de zee, die gebruikt worden om te komen tot het fort). De Romeinen bouwden ook een uitkijktoren op de top van Holyhead Mountain binnenkant Mynydd y Twr, een prehistorische heuvel fort. Nederzettingen in het gebied dateren uit de prehistorie, met ronde hutten, grafkamers en staande stenen met de hoogste concentratie in Groot-Brittannië. De huidige vuurtoren is op South Stack aan de andere kant van Holyhead Mountain en is open voor het publiek. Het gebied is ook populair bij vogelaars.

Vanuit de haven van Holyhead vertrekken veerboten naar Dublin en Dun Laoghaire in Ierland.