Cairnryan
Larne
Veerboten naar Noord Ierland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Cairnryan - Larne is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Cairnryan - Larne

Nieuwste aanbiedingen voor Cairnryan - Larne

Cairnryan naar Larne Veerboot

De Cairnryan Larne veerdienst verbindt Schotland met Noord Ierland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Irish Sea. De veerdienst gaat maximaal 42 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Cairnryan Larne vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Alternatieven voor Cairnryan - Larne

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Schotland naar Noord Ierland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Cairnryan Larne Veerboot klantenrecensies

 • "Prima overtocht"

  Tweede keer inmiddels. Haventje in Cairnryan is makkelijk te vinden . Het inschepen gaat vlot. De prijzen aan boord zijn (in vergelijking met de overtochten Nederland-Engeland) heel gunstig

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lees meer Lees minder
 • "Een te vreden klant"

  Alles was naar wens. Alleen tijdens de heen reis was het koud aan boord.

  'European Highlander' travelled on European Highlander

  Lees meer Lees minder
 • "Perfecte overtocht"

  We hadden priority boarding en de lounge geboekt. Alles perfect, prima catering en stipt op tijd. Nog nooit zo een goede overtocht gehad.

  'European Causeway' travelled on European Causeway

  Lees meer Lees minder
 • "Again!"

  Vlotte overtocht met heerlijke frietjes!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Cairnryan Gids

Cairnryan is een klein Schots dorpje gelegen in Dumfries and Galloway, Schotland. Het dorp ligt aan de oostelijke oever van Loch Ryan en is van belang in maritieme geschiedenis, met een veerdienst die Schotland verbindt met Noord-Ierland. Het dorp werd in 1701 opgericht voor de werknemers op de Lochryan Estate die een hertenkamp en een bowlingbaan heeft.
Vandaag de dag, de belangrijkste voorzieningen in het dorp zijn de Lochryan Hotel, een aantal bed & breakfasts en guest houses, de caravan site gebouwd op een oude oorlog camping plaats, winkels en het Merchant's House Restaurant.
Het dorp heeft twee ferry terminals die Schotland verbinden met Noord-Ierland. De eerste werd in in 1973 geopend, biedt diensten die oorspronkelijk werden verzorgd door Townsend Thoresen en nu door P&O Ferries, verbindt Schotland met de haven van Larne. De tweede gelegen bij Old House Point biedt veerdiensten verzorgd door Stena Line met overtochten naar de haven van Belfast in Belfast.


Larne Gids

Larne ligt in County Antrim, Noord-Ierland, aan de westelijke kant van een smalle inham die Larne Lough links naar de zee. Aan de oostelijke kant van de inlaat is een schiereiland genaamd Islandmagee. In het westen van Larne is de oude vulkanische vorming van Antrim Plateau, met zijn gletsjers dalen landschappelijk vegen naar de zee het naar het noorden van Larne in wat bekend staat als de Glens van Antrim.

Het kustgebied rond Larne is bewoond millennia, en het dacht te zijn geweest een van de vroegst bewoonde gebieden van Ierland, met deze vroege menselijke bevolking geloofde via het North Channel te zijn aangekomen uit Schotland. In de 13e eeuw de familie Schots-Ierse Bissett gebouwd Olderfleet Kasteel bij Curran Point. In 1315 Edward de Bruce van Schotland (broer van Robert the Bruce, koning van Schotland) geland op Larne met zijn 6000 sterk leger op weg naar Ierland, waar Olderfleet Kasteel was van strategisch belang te veroveren. Edward zag Ierland als een ander front in de voortdurende oorlog tegen Norman Engeland.

Veerboten varen vanuit de haven naar Cairnryan en Troon in Schotland.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking