Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3247 routes vanuit 668 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Azoren

De Azoren is een eilandengroep die hoort bij Portugal. De eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 1370 km van het Iberisch Schiereiland en op circa 2341 km van het Amerikaanse vasteland.

Wat is er te doen op de Azoren?

De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden. De Azoren zijn onder te verdelen in drie geografische groepen: de oostelijke groep, bestaande uit de eilanden Santa Maria en São Miguel, de centrale groep, bestaande uit Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial, en de westelijke groep, bestaande uit Corvo en Flores. De eilanden hebben ieder hun eigen karakter, maar beschikken allemaal over indrukwekkende landschappen. U vindt er bossen, kratermeren, vulkanen, zwavelbronnen, watervallen en onderwatergrotten. Op het eiland Faial ligt het spectaculaire nationaal park Caldeira met de Monte da Guia. De Azoren staan bovendien bekend om hun schitterende bloemen en op de eilanden São Miguel en Flores kunt u optimaal genieten van de kleurenpracht. De Azoren vormen ook een fijne vakantiebestemming voor sportievelingen. De eilanden bieden volop mogelijkheden om te golfen, kajakken, snorkelen, duiken, kanoën, zeilen en wandelen. Vooral het eiland Santa Maria is zeer geliefd onder watersporters. Op de verschillende eilanden van de Azoren bevinden zich uitstekende restaurants waar u lokale gerechten kunt bestellen zoals bolo lêvedo (plat, zoet brood) en de cozido à Portuguesa (stoofpotten die langzaam worden gestoofd onder de grond).

Vervoer

De eilanden van de Azoren zijn prima te verkennen per auto of scooter. Alle eilanden, met uitzondering van Corvo, beschikken over een openbaar vervoerssysteem met taxi's en bussen. Daarnaast varen er veerboten tussen de verschillende eilanden.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

U kunt uw overtocht per veerboot naar de Azoren het beste zo vroeg mogelijk boeken. Zo bent u verzekerd van de laagste prijzen. Het regenseizoen op de Azoren vindt plaats in januari en februari. Vanaf maart gaan de temperaturen snel omhoog. In april en mei kunt u voor de kust van de eilanden volop dolfijnen en walvissen spotten. De beste maand om de Azoren te bezoeken is misschien wel juni. Het weer is dan zeer aangenaam en het is minder druk op de eilanden dan in de zomermaanden juli en augustus.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

  • Atlanticoline
    • Prijsaanvraag

Routes en havens in Azoren