Veerboten naar Azoren
Veerboten via 52 routes en 11 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor Azoren

Nieuwste aanbiedingen voor Azoren

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Azoren

De Azoren is een eilandengroep die hoort bij Portugal. De eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 1370 km van het Iberisch Schiereiland en op circa 2341 km van het Amerikaanse vasteland.

Wat is er te doen op de Azoren?

De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden. De Azoren zijn onder te verdelen in drie geografische groepen: de oostelijke groep, bestaande uit de eilanden Santa Maria en São Miguel, de centrale groep, bestaande uit Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial, en de westelijke groep, bestaande uit Corvo en Flores. De eilanden hebben ieder hun eigen karakter, maar beschikken allemaal over indrukwekkende landschappen. U vindt er bossen, kratermeren, vulkanen, zwavelbronnen, watervallen en onderwatergrotten. Op het eiland Faial ligt het spectaculaire nationaal park Caldeira met de Monte da Guia. De Azoren staan bovendien bekend om hun schitterende bloemen en op de eilanden São Miguel en Flores kunt u optimaal genieten van de kleurenpracht. De Azoren vormen ook een fijne vakantiebestemming voor sportievelingen. De eilanden bieden volop mogelijkheden om te golfen, kajakken, snorkelen, duiken, kanoën, zeilen en wandelen. Vooral het eiland Santa Maria is zeer geliefd onder watersporters. Op de verschillende eilanden van de Azoren bevinden zich uitstekende restaurants waar u lokale gerechten kunt bestellen zoals bolo lêvedo (plat, zoet brood) en de cozido à Portuguesa (stoofpotten die langzaam worden gestoofd onder de grond).

Vervoer

De eilanden van de Azoren zijn prima te verkennen per auto of scooter. Alle eilanden, met uitzondering van Corvo, beschikken over een openbaar vervoerssysteem met taxi's en bussen. Daarnaast varen er veerboten tussen de verschillende eilanden.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

U kunt uw overtocht per veerboot naar de Azoren het beste zo vroeg mogelijk boeken. Zo bent u verzekerd van de laagste prijzen. Het regenseizoen op de Azoren vindt plaats in januari en februari. Vanaf maart gaan de temperaturen snel omhoog. In april en mei kunt u voor de kust van de eilanden volop dolfijnen en walvissen spotten. De beste maand om de Azoren te bezoeken is misschien wel juni. Het weer is dan zeer aangenaam en het is minder druk op de eilanden dan in de zomermaanden juli en augustus.

Azoren klantenrecensies

 • "Eilandhoppen"

  De overtocht van Sao Roque naar Velas met een cruiseschip onder griekse vlag verliep heel vlot en op tijd. Mooi weer en zicht op de Pico.

  Lees meer Lees minder
 • "Eilandhoppen met plezier"

  De overtocht van Velas naar Horta verliep tijdig en zonnig. Rustige waters en efficiënt personeel. Stipt en correct.

  Lees meer Lees minder
 • "Dit is een reis op zich "

  Perfect tevreden over deze tocht Propere boot, prachtige zichten en zelfs dolfijnen en zeeschildpad gezien De prijzen v h eten zijn heel redelijk Ik wil nog eens

  Lees meer Lees minder
 • "Heldere communicatie, goede servic en en boot stipt op tijd "

  Snelle service, heldere communicatie via de mail en duidelijke en snelle afhandeling van bagage aan boord.

  Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Azoren

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking