Zeebrugge
Rosyth
Veerboten naar Schotland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Zeebrugge - Rosyth is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Zeebrugge - Rosyth

Nieuwste aanbiedingen voor Zeebrugge - Rosyth

Zeebrugge naar Rosyth Veerboot

Ontvang de beste deals op veerdiensten tussen België en Schotland op de Zeebrugge naar Rosyth route met Direct Ferries en vergelijk tevens alternatieven waar beschikbaar.

Wij ontvangen de actuele tarieven voor Zeebrugge naar Rosyth rechtstreeks van de boekingssystemen van de veermaatschappijen en vergelijken alle opties zodat u de beste deal voor uw overtocht krijgt. Het vinden van een tarief en boeken van uw ferry ticket naar Schotland kan niet eenvoudiger!

Selecteer simpelweg het land van vertrek en vervolgens Zeebrugge Rosyth of een andere route, gevolgd door het aantal reizigers en klik op zoek!

Alternatieven voor Zeebrugge - Rosyth

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van België naar Schotland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Zeebrugge Gids

Zeebrugge is een havendorp aan de Belgische Noordzeekust. Het dorp is zeer goed verbonden met verschillende grote industriesteden in Europa en heeft zich ontwikkeld tot een knooppunt voor verkeer vanuit alle richtingen. Zeebrugge is bovendien de oudste vissershaven van België en beschikt over een van de grootste vismarkten van Europa. Het dorp was op 23 april 1918 het toneel van de 'aanval op de haven van Zeebrugge' waarbij de Duitse binnenlandse marinebasis bij Brugge werd uitgeschakeld door de Britse marine. Admiraal Robert Keyes was de architect van deze aanval waarbij de schepen in de haven tot zinken werden gebracht om de toegang tot de basis te blokkeren gedurende de resterende zeven maanden van de Eerste Wereldoorlog.

De veerhaven wordt vooral gebruikt door passagiers die een luxe cruise of snelle overtocht maken naar Hull en Rosyth in het Verenigd Koninkrijk. De haven beschikt over voorzieningen zoals winkels, een café en comfortabele wachtruimtes.


Rosyth Gids

Rosyth (uitgesproken Ross-sythe) (Schots-Gaelisch: Ros Saoithe) is gelegen aan de Firth of Forth aan de Schotse oostkust, een mijl (1,6 km) ten zuiden van Dunfermline, Fife, en ongeveer 12 mijl (19 km) ten noordwesten van Edinburgh. Het gebied is vooral bekend om zijn grote werf, voorheen de Royal Naval Dockyard Rosyth, waarvan de bouw in 1909 is begonnen. De stad was gepland als een 'tuinstad' met accommodatie voor de bouwvakkers en werknemers van de scheepswerven. Vandaag de dag, de werf is bijna 1.300 acres (5 km ²) groot, een groot deel werd drooggelegd tijdens de bouw. De scheepswerven van Rosyth werd de allereerste in de Koninklijke Marine te worden geprivatiseerd toen een bedrijf de site verworven in 1997. De privatisering volgde bijna een eeuw van de bijdrage aan de verdediging van het Verenigd Koninkrijk, die twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog met Rusland (waarin Rosyth een sleutel kernonderzeeër onderhoud vestiging werd) overspande.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking