COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Zeebrugge - Rosyth is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Zeebrugge naar Rosyth Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van België naar Schotland pagina.

Zeebrugge - Rosyth Veerbootmaatschappij

Zeebrugge naar Rosyth Veerboot

Ontvang de beste deals op veerdiensten tussen België en Schotland op de Zeebrugge naar Rosyth route met Direct Ferries en vergelijk tevens alternatieven waar beschikbaar.

Wij ontvangen de actuele tarieven voor Zeebrugge naar Rosyth rechtstreeks van de boekingssystemen van de veermaatschappijen en vergelijken alle opties zodat u de beste deal voor uw overtocht krijgt. Het vinden van een tarief en boeken van uw ferry ticket naar Schotland kan niet eenvoudiger!

Selecteer simpelweg het land van vertrek en vervolgens Zeebrugge Rosyth of een andere route, gevolgd door het aantal reizigers en klik op zoek!

Zeebrugge Gids

Zeebrugge is een havendorp aan de Belgische Noordzeekust. Het dorp is zeer goed verbonden met verschillende grote industriesteden in Europa en heeft zich ontwikkeld tot een knooppunt voor verkeer vanuit alle richtingen. Zeebrugge is bovendien de oudste vissershaven van België en beschikt over een van de grootste vismarkten van Europa. Het dorp was op 23 april 1918 het toneel van de 'aanval op de haven van Zeebrugge' waarbij de Duitse binnenlandse marinebasis bij Brugge werd uitgeschakeld door de Britse marine. Admiraal Robert Keyes was de architect van deze aanval waarbij de schepen in de haven tot zinken werden gebracht om de toegang tot de basis te blokkeren gedurende de resterende zeven maanden van de Eerste Wereldoorlog.

De veerhaven wordt vooral gebruikt door passagiers die een luxe cruise of snelle overtocht maken naar Hull en Rosyth in het Verenigd Koninkrijk. De haven beschikt over voorzieningen zoals winkels, een café en comfortabele wachtruimtes.


Rosyth Gids

Rosyth (uitgesproken Ross-sythe) (Schots-Gaelisch: Ros Saoithe) is gelegen aan de Firth of Forth aan de Schotse oostkust, een mijl (1,6 km) ten zuiden van Dunfermline, Fife, en ongeveer 12 mijl (19 km) ten noordwesten van Edinburgh. Het gebied is vooral bekend om zijn grote werf, voorheen de Royal Naval Dockyard Rosyth, waarvan de bouw in 1909 is begonnen. De stad was gepland als een 'tuinstad' met accommodatie voor de bouwvakkers en werknemers van de scheepswerven. Vandaag de dag, de werf is bijna 1.300 acres (5 km ²) groot, een groot deel werd drooggelegd tijdens de bouw. De scheepswerven van Rosyth werd de allereerste in de Koninklijke Marine te worden geprivatiseerd toen een bedrijf de site verworven in 1997. De privatisering volgde bijna een eeuw van de bijdrage aan de verdediging van het Verenigd Koninkrijk, die twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog met Rusland (waarin Rosyth een sleutel kernonderzeeër onderhoud vestiging werd) overspande.