Waiheke-eiland

Hoe u overtochten vanuit Waiheke-eiland naar Nieuw-Zeeland kunt boeken

Er zijn 3 veerboot routes tussen Waiheke-eiland en Nieuw-Zeeland, met een gecombineerde 53 afvaarten per dag. Fullers Ferry biedt 2 routes, Waiheke naar Auckland gaat 33 keer per dag & Waiheke naar Devonport (Auckland) ongeveer 4 keer dagelijks. Sealink NZ biedt 2 routes, Waiheke naar Auckland gaat 3 keer per dag & Waiheke naar Half Moon Bay (Auckland) ongeveer 13 keer dagelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Waiheke-eiland naar Nieuw-Zeeland.

Waiheke-eiland Nieuw-Zeeland Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Waiheke-eiland naar Nieuw-Zeeland

Over Nieuw-Zeeland:

Nieuw-Zeeland is een klein land, qua afmetingen vergelijkbaar met Groot-Brittannië en Japan. Met een populatie van maar vier miljoen is het land wonderbaarlijk dun bevolkt en sommige delen vrijwel onbewoond.

Het bestaat uit twee grote eilanden - creatief genaamd Noordereiland en Zuidereiland, en vele kleinere eilanden. Het archipel ligt in de Grote Oceaan, ongeveer 1.600 kilometer ten zuidoosten van Australië.

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd klimaat. In de winter is het in het zuiden van het Zuidereiland relatief koud, maar mild in het noorden van het Noordereiland.

Vanwege de regelmatige seismische activiteit worden de eilanden door sommigen ook wel "The Shaky Islands" genoemd. Omdat ze op de breuklijn van twee tektonische platen liggen (de Pacifische en de Australische)zijn aardbevingen vrij gebruikelijk, met name in het zuidwesten van het Zuidereiland en het midden van het Noordereiland. Als resultaat heeft het Noordereiland een aantal actieve en slapende vulkanen.

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en heeft de bijnaam "Windy City". Wellington is op de oevers van de haven gebouwd en wordt omringd door bergen. Veel van Nieuw-Zeeland's nationale kunst- en culturele attracties zijn bevinden zich in Wellington.