Valletta naar Gozo Veerboot

De Valletta Gozo veerdienst verbindt Malta met Malta. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Virtu Ferries Gozo. De veerdienst gaat maximaal 63 keer per week met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Valletta Gozo vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Valletta - Gozo Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Valletta Gozo tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Valletta Gids

Valletta is de hoofdstad van Malta en ligt in het centraal-oostelijke deel van het eiland en de Valletta schiereiland is de thuisbasis van twee natuurlijke havens; Marsamxett en de Grand Harbour, dat is de belangrijkste haven van Malta dat een aantal kades bij Marsa heeft. Langs de oude zeedijk van Valletta de waterkant, die werd gebouwd door Manuel Pinto de Fonseca, er staat nu een cruiseschip terminal. Veel van de gebouwen van de stad dateren uit de 16e eeuw en werd gebouwd tijdens het bewind van de Orde van Sint Jan van Jeruzalem, ook wel bekend als de Hospitaalridders. De voornamelijk barokke stad heeft ook sporen van maniëristische, neo-klassieke en moderne architectuur en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op de stad zijn duidelijk te zien met vele littekens achtergelaten - met name de sloop van het Royal Opera House. In 1980 werd Valletta een UNESCO World Heritage Site verklaard en is het culturele centrum van het eiland met vele kerken, paleizen en musea voor toeristen om te verkennen.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Catania en Pozzallo.