Trelleborg naar Sassnitz Veerboot

De Trelleborg Sassnitz veerdienst verbindt Zweden met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 15 minuten.

Trelleborg Sassnitz vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Trelleborg naar Sassnitz Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Zweden naar Duitsland pagina.

Trelleborg - Sassnitz Veerbootmaatschappij

  • Stena Line
    • 14 Afvaarten / Week 4 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Trelleborg Sassnitz tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Trelleborg Sassnitz boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Trelleborg Gids

De stad Trelleborg is gelegen in de provincie Skåne, in het zuiden van Zweden. De stad werd in 1257 gepresenteerd als huwelijkscadeau aan de Zweedse Prins Valdemar van de Deense koninklijke familie. De Denen nam toen de stad terug, die onder Deense heerschappij bleef tot 1658. Trelleborg werd een industriestad aan het eind van de 19e eeuw en dit industrialisatie een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad heeft gespeeld. De stad is populair bij bezoekers uit Zweden en Duitsland vooral als gevolg van de veerboten naar Rostock, Sassnitz en Lübeck-Travemunde in Duitsland. De veerboten begon varen naar de haven in 1897 met de route naar Travemunde in 1962 opgericht De veerboten vervoeren zowel passagiers op dagtochten, auto's met gezinnen die op vakantie, en zware vrachtwagens op hun weg door Europa. In 1917, kwam Lenin per veerboot vanuit Sassnitz naar Trelleborg op zijn weg uit ballingschap terug naar Rusland om de revolutie te leiden.

Sassnitz Gids

Het eiland Rügen steekt uit in de Oostzee, en zijn grootste stad, Sassnitz, is een magneet voor bezoekers en toeristen die van de steeds veranderende gezicht van luxe jachten, trawlers, passagiersschepen en pleziervaartuigen kunnen genieten. De haven muur strekt zich bijna 1,5 km naar de zee, en het oude deel van de stad ligt aan de noordoostelijke einde van de haven. Net voorbij de haven, dicht bij een niet meer gebruikte ferry terminal, is een U-boot museum met misschien vreemd, de Britse onderzeeër HMS Otus, die werd gered uit een schroothoop in Portsmouth en er gesleept. Het eiland heeft een verbazingwekkend aantal musea - meer dan 40 in totaal - die alles van de lokale geschiedenis aan onderwaterarcheologie. Er zijn ook vele monumenten, kerken, paleizen en statige huizen, met inbegrip van de graven en grafheuvels van het historische verleden van het eiland, en de Ralswiek Paleis en Granitz jachtslot uit de 19e eeuw.

Als gevolg van de goede verbindingen met het achterland en de geografische nabijheid van Scandinavië, Rusland en de Baltische staten, de haven van Sassnitz is een belangrijk knooppunt voor internationale personen- en goederenvervoer.