Sorry, de service Tanger Med - Gibraltar is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Tanger Med - Gibraltar

De dienst Tanger Med - Gibraltar werd verzorgd door FRS.

De route Tanger Med - Gibraltar wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Marokko en Gibraltar. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Tanger Med Gids

De vrachthaven van Tangier-Med ligt op ongeveer 40 kilometer ten oosten van de Marokkaanse stad Tangier. De haven werd in 2007 geopend en behoort tot de grootste havens van het Middellandse Zeegebied en Europa. In 2009 ging de tweede fase van de ontwikkeling van het havengebied van start om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. Vanuit de haven vertrekken eveneens passagiersveerdiensten. In de moderne passagiersterminal bevinden zich een geldwisselkantoor, kleine winkel, café en geldautomaten.

De historie van Tangier wordt beïnvloed door de vele culturen en beschavingen die sinds de vijfde eeuw hun sporen hebben achtergelaten in de stad. Tangier was door de eeuwen heen een toevluchtsoord voor vele culturen. In de jaren twintig was Tangier een populaire bestemming voor vele Europese en Amerikaanse diplomaten, spionnen, schrijvers en zakenlieden.

Gibraltar Gids

Gibralta is gelegen aan de zuidkant van het Iberisch schiereiland, aan de ingang van de Middellandse Zee, en is een Brits overzees gebied. Het kleine eiland deelt een grens met Spanje en is een belangrijke mijlpaal in het gebied. De Britse militairen van oudsher gedomineerd Gibraltar economie, met de marinewerf verstrekken van het grootste deel van de economische activiteit. Echter, dit is afgenomen in de afgelopen decennia, en is naar schatting goed voor slechts 7% van de lokale economie, in vergelijking met meer dan 60% in 1984. Vandaag de dag, is Gibraltar economie gedomineerd door vier grote sectoren: financiële dienstverlening, online gokken, scheepvaart en toerisme. Gibraltar is een populaire haven voor cruiseschepen en trekt veel dagjesmensen uit resorts in Spanje. The Rock is een populaire toeristische attractie, met name onder Britse toeristen en inwoners in de zuidelijke kust van Spanje. Het is ook een populaire winkelbestemming, en alle prijzen van de goederen en diensten zijn ex BTW.

Een veerdienst is beschikbaar tussen Gibraltar en Tanger in Marokko. Passagiers- en vrachtschepen komen aan in de haven van Gibraltar.