Rosslare
Le Havre
Veerboten naar Frankrijk
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Rosslare - Le Havre is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Rosslare - Le Havre

Rosslare naar Le Havre Veerboot

De Rosslare Le Havre veerdienst verbindt Ierland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Brittany Ferries. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 20 uur 14 minuten.

Rosslare Le Havre vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Ierland naar Frankrijk.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Rosslare naar Le Havre?

  De reistijd per veerboot van Rosslare naar Le Havre is ongeveer 20h 14m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Rosslare naar Le Havre?

  De prijs van de ferry overtocht van Rosslare naar Le Havre kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Rosslare naar Le Havre is 0 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Rosslare naar Le Havre?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Rosslare naar Le Havre en dat is
  • Brittany Ferries
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Rosslare naar Le Havre?

  Boek overtochten van Rosslare naar Le Havre via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Rosslare naar Le Havre?

  Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Rosslare naar Le Havre?

  Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Le Havre naar Le Havre?

  Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.
 • Wat is de afstand tussen Rosslare en Le Havre?

  De afstand van Rosslare naar Le Havre is ongeveer 0 zeemijlen.

Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford. Tussen de haven van Wexford en de Noordzee ligt een zandbank. Deze strekte zich tot de jaren twintig van de vorige eeuw uit naar het noorden, bijna tot aan Raven Point. In de winter van 1924-1925 werd de zandbank getroffen door een storm. Aan het einde van de zandbank lag Rosslare Fort dat nu compleet verlaten is. Wat er na de storm overbleef, is een klein eilandje dat alleen zichtbaar is bij laagtij.

Rosslare is het zonnigste dorp van Ierland. Het is al ruim 100 jaar lang een populaire toeristische bestemming. Het strand van Rosslare heeft een blauwe vlag en is geschikt voor het hele gezin.

De moderne haven van Rosslare beschikt over uitstekende voorzieningen zoals een restaurant, bar, speelruimte voor kinderen en wachtruimte. Vanuit Rosslare vertrekken veerboten naar
Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.


Le Havre Gids

De Franse stad en haven van Le Havre de Grâce is in 1517 opgericht door koning Frans I van Frankrijk na de verzanding van de havens van de Seine-estuarium, Honfleur en Harfleur. In 1820 en 1852 werd de stad vergroot, eerst dankzij het terugduwen van de wallen en later aan hun sloop. Een oorlog poort in de 17e eeuw, succesvolle handel met de eilanden in de 18e eeuw en de emigratie naar Amerika in de 19e eeuw al bijgedragen tot een hoog demografie en een snelle ontwikkeling van de stad. De industrialisatie die begon in de jaren 1920 heeft Le Havre een belangrijke stad in Normandië dankzij de wereldwijde koffie en katoen handel. In juli 2005 heeft UNESCO de stad Le Havre, herbouwd door Auguste Perret, als een World Heritage Site. Perret was een belangrijke 20e eeuwse architect, een "concreet dichter" en een vernieuwer. Perret trok de prestatie van het nemen van de klassieke traditie en het te combineren met de moderniteit tot een uniek centrum waarvan de architectuur is helder, fris, harmonieus en resoluut vernieuwende opnieuw uit te vinden.

Le Havre is een diepzeehaven die 24/7 kan worden geraadpleegd ongehinderd door de getijden en verwelkomt schepen van alle soorten en maten. Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Portsmouth aan de zuidkust van Engeland.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.