Roscoff naar Rosslare Veerboot

De Roscoff Rosslare veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Irish Ferries. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 17 uur 30 minuten.

Roscoff Rosslare vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Roscoff naar Rosslare Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Ierland pagina.

Roscoff - Rosslare Veerbootmaatschappij

  • Irish Ferries
    • 2 Afvaarten / Week 17 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Roscoff Rosslare tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Roscoff Rosslare boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Roscoff Gids

De Franse stad en zeehaven van Roscoff ligt in de regio Bretagne in het noorden van Frankrijk. De stad en het omliggende gebied is een geweldige introductie van Brittany's charmes. De stad zelf heeft het label 'Petite Cité de Caractère de Bretagne "(de kleine stad met karakter) als gevolg van de mooie architectuur op display. Gelegen naast de kust zijn 16e eeuwse granieten gebouwen en charmante straatjes vol met restaurants, kleine kunstgalerijen en souvenirwinkels. Veel van de specialiteiten van de stad, die fantastische lokale zeevruchten en Bretoense pannenkoeken omvatten, kunnen worden gevonden in veel van de restaurants of de straatzijde creperies. De stad biedt ook enkele beroemde Bretagne thalassotherapy – verjongende, helende en ontspannende behandelingen met zeewater en producten van de zee.

De haven werd geopend in 1973 en is helaas enigszins tekort aan passagiers faciliteiten. Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Rosslare en Cork in Ierland, met een vaartijd van 17 uur en 13 uur respectievelijk. Het nabijgelegen Île de Batz, genaamd Enez Vaz in het Bretons, is een klein eiland, dat ook bereikbaar is vanuit de haven van Roscoff.

Rosslare Gids

Rosslare ligt in County Wexford, Ierland en is een populaire toeristische trekpleister voor minstens 100 jaar. Volledige naam van de stad is Rosslare Strand en wordt gebruikt om het te onderscheiden van de omgeving Rosslare Harbour. De stad gaat er prat op de zonnigste plek in Ierland, en verslagen bevestigen dit: Rosslare ontvangt 300 uur meer zon per jaar dan de gemiddelde plaats in Ierland. Het lange zandstrand streng is een Blauwe Vlag strand dus het trekt zwemmers en families, terwijl er een aantal goede golfbanen in de omgeving.

De haven van de stad beschikt over vele faciliteiten, waaronder een restaurant en een wachtruimte, een waterfront bar, check-in en een speelgebied, winkels, autoverhuur en een wisselkantoor, een-baby-gebieden, immigratie faciliteiten voor kinderen en een ministerie van Landbouw kantoor. Veerdiensten vanuit Rosslare vertrekken naar Pembroke (4 uur), Fishguard (3 uur en 30 minuten), en naar Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.